Nieuwe bucket-list bestemmingen bij TUI: Two Oceans Marathon & Spitsbergen Marathon

Word je niet meer warm van New York of Berlijn en wil je echt een nieuw soort uitdaging? TUI Sports Marathons heeft 2 nieuwe bijzondere marathons in het reisaanbod opgenomen: de 2 Oceans Marathon in Zuid-Afrika en de Spitsbergen Arctic Marathon, de meest noordelijke marathon op vaste grond.

two oceans marathon cape town

Two Oceans Marathon

De Two Oceans Marathon in Zuid-Afrika kent 2 afstanden: de 21 km halve marathon, en de ultra-marathon van 56 kilometer.

Beide zijn te boeken bij TUI Sports. Wees er snel bij want deze Run in Zuid-Afrika is een zeer populaire run, en jaarlijks zijn binnen no-time de reguliere startbewijzen uitverkocht. Een reis boeken bij een organisatie als TUI is dan een makkelijk maar behoorlijk kostbaar alternatief. Je hebt dan wel een gegarandeerd startnummer voor de Two Oceans Marathon, en ook een goed hotel is geregeld.

Voor wie nog nooit van de Two Oceans Marathon gehoord heeft: dit is een lange afstandsrun van 56 km (er is dus ook een 21 km run) in het zuidelijke puntje van Zuid-Afrika. Deze ultramarathon vindt jaarlijks op Paaszaterdag in Kaapstad plaats. Old Mutual Two Oceans Ultra Marathon staat, zeker bij goed weer, garant voor bijzondere uitzichten.

De Old Mutual Two Oceans marathon start in Newlands, en vervolgens wordt zo ongeveer de route door Muizenberg gevolgd. Daarna volgen Fish Hoek, over Chapman’s Peak en Constantia Nek. De finish bevindt zich op de Cape Town Campus. Info over het parcours en andere zaken vind je op de officiële website twooceansmarathon.org.za.

Wat betreft de TUI Reis: soms zit de reis al vol, soms kun je gewoon online boeken en soms kun je alleen vast een voorboeking doen. Bekijk de huidige stand van zaken voor de 2 Oceans op TUI.nl/two-oceans-marathon.

De 2 Oceans Marathon is overigens ook te boeken via de Zuid-Afrika Running Experts van Hardlopen in Zuid-Afrika. Meer info nodig? We hebben ook aparte pagina over de Two Oceans Marathon.

Spitsbergen Marathon

Voor de Spitsbergen Arctic Marathon heeft TUI slechts plek voor 150 deelnemers, dus hier moet je zeker snel bij zijn. Bij deze reis ren je 21 of 42 km door de Arctische wildernis van Svalbard, de plaats die wij Spitsbergen noemen. Eventueel is er ook een 10 kilometer wedstrijd. In dit gebied komen ijsberen voor! Ik schreef al eerder een post over de Spitsbergen Marathon.

TUI Sports Marathon biedt verzorgde 4-daagse pakketreizen aan, inclusief directe TUI fly vlucht, hotel (keuze uit 4 verschillende hotels) met ontbijt, diverse diners, begeleiding en een startbewijs voor jouw afstand. Eventueel kun je excursies en activiteiten bij boeken, als je daar de energie voor hebt! Meer info over de reis en hotels op tui.nl/arctic-marathon.

Antarctic Ice Marathon

Als je écht een uitdaging in de kou zoekt heeft Loopreizen.nl de ultieme test voor je.

Update: Loopreizen.nl biedt de Antarctic Ice Marathon helaas niet meer aan. Lees over deze race op de officiele website icemarathon.com.

Tijdens de Antarctic Ice Marathon ren je 100 km (ja, 100 km) op slechts een paar honderd mijl van de Zuidpool. Volgens de website van Loopreizen.nl dien je rekening te houden met ijskoude wind, temperaturen rond de 20 graden onder 0, sneeuw, ijs en barre omstandigheden. En voor dit alles moet je nog flink de portemonnee trekken ook! 😉 Toch zijn er vast lopers die dit als een prachtige next-level uitdaging zien. De start is aan de voet van de Ellsworth Mountains.

Welke marathons heb jij nog op je bucket-list? Heb je überhaupt een lijstje met te vinken marathonwedstrijden? Heb jij een van deze reizen al eens gemaakt? Ik lees je ervaringen natuurlijk graag terug!

Plaats een reactie