Loop de Arctic Marathon op Spitsbergen: de enige marathon waar je wordt beveiligd tegen ijsberen

Hardlopen. Stap na stap. Kilometer na kilometer.
Haat. Liefde. Afzien. Euforie.
Rotterdam. Amsterdam. London. Parijs. New York. 

En als je ‘de grote marathons’ hebt gedaan? En als je ‘de grote marathons’ niet speciaal genoeg vind? Dan ga je met ons mee! 

Deze Marathon op Spitsbergen is ook te boeken via reisorganisatie TUI Sports

Naar de enige marathon op 78°0’N 13°39’E. Naar de enige marathon waar je wordt beveiligd tegen ijsberen. De Arctic Marathon op Spitsbergen!

spitsbergen marathon

Op 2 juni 2018 maken we het mogelijk dat 185 Nederlandse hardlopers deelnemen aan de meest Noordelijke marathon ter wereld op vaste grond. 42 kilometer en 195 meter (of de helft daarvan) door de Arctische wildernis, vergezeld door besneeuwde heuvels en prachtige ijsbergen.

En ijsberen. Nee, echt. Ze zijn er. Maar er is beveiliging. Geen zorgen. Of toch. Misschien. Een beetje.

arctic marathon logo

Tijdens de driedaagse trip naar het Arctisch gebied zorgt de organisatie van de Arctic Marathon dat het aan de hardloopavonturiers niets ontbreekt: vlucht, hotel, eten, inschrijving, startnummer; het is allemaal geregeld. Een inkijkje in het reisschema:

De deelnemers van de Arctic Marathon vliegen op 1 juni vanaf Schiphol in circa vier uur rechtstreeks naar Longyearbyen op Spitsbergen. In een speciale Arctic Marathon vlucht, vergezeld door de Nederlandse reisleiding.

IJsbeerbord

Op Spitsbergen worden de deelnemers ontvangen in de leukste en meest bijzondere hotels van het Arctische eiland. De hotels zijn uitgezocht om hun kwaliteit, ligging en diversiteit. Zo kunnen de deelnemers kiezen wat het beste bij hun past, maar zijn ze altijd in de buurt van elkaar en van het parcours. Wel zo makkelijk!

De deelnemers krijgen een speciaal aangepast high carbo diner en ontbijt, zodat de batterijen van de lopers maximaal opgeladen zijn. Die boost hebben ze nodig, want op zaterdag 2 juni is dan de dag van de halve en hele marathon. De video’s van de afgelopen edities laten zien dat niet alleen het hardlopen zelf veel energie kost, maar het absorberen van alle unieke indrukken op en rond het parcours misschien net zoveel!

Arctic Marathon Day

Tijdens de marathon worden foto’s gemaakt van alle hardlopers; deze krijgen ze thuis gestuurd, als ultiem bewijs van deelname. ’s Avonds sluiten we met alle deelnemers het hardloopavontuur smakelijk af. Op zondag 3 juni vertrekt de speciale vlucht van de Arctic Marathon aan het einde van de dag weer terug naar Nederland. Zo kun je deze dag vrij besteden. Om extra rust te pakken na de (halve) marathon, deel te nemen aan allerlei activiteiten of nog maximaal te genieten van dit bijzondere gebied.

Kijk op www.arcticmarathon.nl voor alle informatie over de marathon, het parcours en de prijzen.

Ervaringen met de Arctic Marathon

Heb jij al eens deelgenomen aan de hele of halve Arctic Marathon? We lezen je ervaring natuurlijk erg graag terug op ons blog. Je kunt je reisverslag(je) hier onder in de comments achterlaten.

Plaats een reactie