Startbewijshulp.nl, de marktplaats voor startbewijzen, is gestopt

De website Startbewijshulp, waar hardlopers elkaar troffen om startbewijzen voor populaire hardloopevenementen van elkaar over te nemen, is helaas uit de lucht. Zij hebben te veel te lijden gehad onder oplichters op de site.

startbewijshulp logo

10 oktober 2019. Na lang wikken en wegen besloten dat ik toch mee wil doen aan de Halve Marathon van Amsterdam, die helaas al uitverkocht blijkt te zijn. Gewoonlijk zoek ik dan op de website Startbewijshulp.nl of er nog een startbewijs over te nemen is van bijvoorbeeld een geblesseerde of verhinderde loper.

Dit keer kwam ik echter voor een vervelende verrassing te staan: Startbewijshulp.nl is gestopt. Voorlopig dan in elk geval. Erg jammer, want deze site was perfect om nog een startbeijwsje voor die populaire run te ritselen. Dit viel te lezen op de website:

Helaas hebben wij moeten besluiten te stoppen met de website. Dagelijks krijgen wij duizenden bezoekers en helpen wij zo veel mogelijk lopers aan een startbewijs. Ook hebben wij en dus jullie dagelijks last van oplichters die de boel aardig lopen te verzieken. Ondanks onze inspanningen om deze oplichters te verwijderen en het ip adres en mailadres te blokkeren, blijven ze aktief. 
Omdat wij niet de mogelijkheid hebben (we doen dit gratis) om jullie op een juiste wijze te kunnen beschermen tegen deze oplichters hebben wij besloten de site (voorlopig) offline te halen.

startbewijshulp.nl

Te veel last van oplichters dus die hoopvolle hardlopers een poot uitdraaien. Uiteraard is dit voor de beheerders van de website erg lastig te bestrijden. Tot nader order is Startbewijshulp.nl dus offline; mocht dit veranderen dan laten we dit natuurlijk weten.

startbewijshulp website
De website startbewijshulp.nl voordat deze offline ging

Alternatieven voor Startbewijshulp

Zijn er dan alternatieven? Sites gericht puur op hardlopers zijn er niet. Wel heeft Loopmaatjes een Facebook-pagina voor vraag & aanbod van startbewijzen. Je dient wel eerst lid te worden van deze groep. De FB @Loopmaatjes Startbewijs Vraag & Aanbod pagina vind je hier.

Tegenwoordig kun je ook op TicketSwap startbewijzen voor halve en hele marathons in Nederland kopen en aanbieden. Althans ik vond er startbewijzen voor Amsterdam, maar een aantal dagen was dit evenement door Ticketswap uit het aanbod gehaald. Onduidelijk waarom, mogelijk ook vanwege het risico op fraude. Bezoek Ticketswap.nl om te zien of jouw gewenste startbewijs misschien toch wordt aangeboden..

Verder is er natuurlijk Marktplaats, maar zeker daar is het risico om opgelicht te worden niet gering. Hopelijk lukt het Startbewijshulp.nl zelf om weer online te komen met een goed filter tegen oplichters.

Sommige evenementen, zoals bijvoorbeeld de Amsterdam Marathon, hebben een eigen pagina op hun site waar vraag en aanbod van startbewijzen elkaar vinden. Zie tcsamsterdammarathon.nl/vraag-aanbod-startbewijs. Het overdragen van je startnummer gaat hier via je persoonlijke account wat de kans op fraude of oplichting een stuk kleiner maakt.

Tips om aan startbewijzen te komen

Weet jij nog andere manieren om een startbewijs voor een uitverkochte wedstrijd op de kop te tikken? Laat jouw tips achter in de comments.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie