Marathonreis naar Londen

De Virgin Money London Marathon, samen met Berlijn de 2 Majors waar je niet al te lang voor hoeft te reizen. Daarbij is het parcours erg snel; ideaal voor lopers die hun persoonlijk record op de marathon willen aanscherpen! Startbewijzen zijn echter schaars; de vraag is een stuk groter dan het aanbod. Je dient dus te loten, maar een georganiseerde marathonreis kan uitkomst bieden. Dan ben je namelijk verzekerd van een startbewijs en sta je sowieso aan de start in Greenwich.

De Marathon van Londen

Londen is met 39.000 lopers de op 1 na grootste marathon van Europa. Wellicht denk je dat Berlijn dan de grootste is, maar dat is niet zo. Die eer valt te beurt aan Parijs (41.000). Berlijn komt op plek 3, met 36.000 deelnemers.

De route start in Greenwich, loopt over de Tower Bridge en langs de Thames. Ook het London Eye en de Big Ben behoren tot de bezienswaardigheden die je tijdens het rennen zult zien. De eindstreep bevindt zich voor Buckingham Palace.

Onder andere TUI Sports biedt een verzorgde loopreis inclusief startnummer aan naar de London Marathon. Hetzelfde geldt voor reisorganisatie Marathons International.

Londen theems

Reisorganisaties die een Marathonreis naar Londen aanbieden

Momenteel zijn er tenminste 3 Nederlandse reisorganisaties die een pakketreis naar de Marathon van Londen aanbieden. Dit zijn het eerder genoemde TUI Sports, Marathons International en Run2Forty2. Grote running-reisbureaus als RunTours en MarathonWolrd bieden deze optie niet aan.

TUI Sports

TUI Sports organiseert reizen naar alle Major Marathons (op Boston na), dus ook Londen zit in hun reisaanbod. Je bent verzekerd van een startnummer.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de reis naar New York hoef je niet uit verschillende hotels te kiezen. TUI-lopers logeren in het 4-sterren Melia White House Hotel, aan de rand van Regent’s Park. Meer info over het hotel op deze pagina.

Een marathonreis bij TUI Sports boeken betekent:

  • Gegarandeerde startbewijzen
  • Van start tot finish verzorgd
  • Hardloopshirt met voornaam
  • Professionele begeleiding
  • 25 jaar Holland Runner ervaring
  • Zeer scherp geprijsd

Let op: de marathonreis naar Londen is altijd vrij snel volgeboekt, dus wees op tijd. Vanaf mei kun je weer boeken voor de editie van het jaar er op. Houd de website in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief. De actuele situatie voor de Londen Marathon vind je op de TUI website

TUI Londen 728

Marathons International

Ook Marathons International biedt een reis aan naar de Virgin Money Londen Marathon. Het gaat hier om een vierdaagse reis inclusief vlucht en hotel. De overnachtingen zijn geboekt bij het gezellige 4-sterren stadshotel Thistle Euston, in het Noorden van Londen. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Ook krijg je in het hotel uitleg over de marathon van de reisbegeleiding. Er is een metro-station op een paar honderd meter afstand.

Deze loopreis naar London is elk jaar tamelijk snel uitverkocht, dus wees er op tijd bij. Was je toch te laat, dan kun je een voorboeking doen voor de marathon van het jaar er op. Je bent dan zeker van deelname, mits je op tijd je voorboeking omzet in een definitieve boeking. Een voorboeking kost geen geld. Met een voorboeking behoor jij tot de eersten die de arrangementen voor de volgende editie te zien krijgen. Je kunt dan beslissen of je de reis wilt boeken. De boekingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Niet te lang nadenken dus!

Meer over het dagprogramma en de voorwaarden vind je op hun website. Op deze pagina vind je meer uitleg over marathoninternational.nl. Je kunt ook gelijk hun website bezoeken en een (voor)boeking doen, op www.marathonsinternational.nl/london

marathonreis naar londen via TUI

Run2Forty2

Run2Forty2 biedt marathonreizen naar álle Major Marathons, dus ook naar die in de English Capital. Ook bij deze reisorganisatie gaat het meestal hard met de startbewijzen. Als Big 6 marathon is Londen onder hardlopers zeer populair. Toch heeft Run2Forty2.nl elk jaar een beperkt aantal startbewijzen voor Nederlandse lopers beschikbaar.

Ze bieden een 4-daagse vliegreis aan met optimale vertrektijden, zodat ook naast de marathon zoveel mogelijk tijd in Londen kan worden besteed. Het hotel heeft vier sterren, en licht tamelijk centraal. De transfer van de luchthaven naar je hotel (en bij vertrek weer terug) zijn inclusief. Met de begeleiding van Run2Forty2 verken je het finish-gebied, en uiteraard kun je hen van alles vragen.

Run2Forty2 organiseert deze loopreis in samenwerking met ATPI Sports Events, wat je de nodige garanties geeft. Meer over Run2Forty2 lees je hier, of bekijk gelijk hun actuele Londen-reis op www.run2forty2.nl/marathon/londen.

Uitgeloot?

Ben je uitgeloot voor deze run en heb je geen zin om een pakketreis te boeken? Je kunt ook rennen voor het goede doel. Ren voor KiKa samen met Run for KiKa Marathon. Let op: je dient dus wel een sponsorbedrag voor KiKa binnen te halen. Het minimale sponsorbedrag dat er op moment van schrijven voor staat is € 5.500. Hier krijg je natuurlijk wel een compleet verzorgde marathonreis voor terug. ees de voorwaarden op runforkikamarathon.nl.

Halve Marathon van Londen

Naast de hele wordt er in Londen ook een halve marathon georganiseerd. De ‘Londen Royal Parks Half Marathon’  is een run die de vier belangrijkste parken van Londen doorkruist : Hyde Park, Green Park, St James’s Park en Kensington Gardens. 

Tips en Ervaringen

Ken jij nog meer reisorganisaties, of andere manier om aan een startnummer in Londen te komen als je bent uitgeloot? Of heb je tips hoe je (relatief) goedkoop een marathonreis naar Londen kunt boeken? Rende je reeds deze marathon en wil je je ervaringen delen met de ander lezers van maratohnreizen.net? Laat een reactie achter.

TUI Londen 728


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie