TUI Sports

TUI Sports is een reisorganisatie die goed verzorgde marathonreizen naar een beperkt aantal marathons aanbiedt. Daaronder alle 6 Major Big Six marathons: Tokyo, Berlijn, New York, Londen, Boston en Chicago.

Daarnaast kun je met TUI Sports ook afreizen naar mooie runs als de marathon van Parijs, Sydney, de Palma Marathon, Valencia, Dublin en de wereldberoemde Two Oceans Marathon in Zuid-Afrika. Bezoek TUI Sports

TUI sports logo

Met TUI ben je verzekerd van je vlucht, een goed hotel en startbewijs voor je marathon. Het dagprogramma per reis is te vinden op hun website. Zo weet je waar je aan toe bent.

De reizen zijn van start tot finish verzorgd, en je kunt gebruik maken van een speciale blessure-verzekering.

Gevarieerd aanbod van hardloopwedstrijden

Het aantal marathons dat je met TUI kunt lopen is de afgelopen jaren steeds uitgebreid, met enkele leuke originele bestemmingen. Wat dacht je van de Patagonia Marathon en de 56 km ultra-run in Kaapstad?

Boston ontbrak lange tijd, vermoedelijk omdat je hier voor een zeer snelle kwalificatietijd moet neerzetten. Echter heeft TUI nu een (zeer) beperkt aantal non-qualifying startnummers voor de Boston Marathon. Je hoeft dus geen snelle kwalificatie-tijd te lopen! Wel is er een wachtlijst voor deze startnummers.

TUI Sports organiseert hardloopreizen, onder andere naar alle World Marathon Majors. Je startbewijs ligt al klaar. Waar ga jij over de finishlijn?

Het gehele actuele aanbod van hun marathonreizen vind je op de TUI Sports website

Naast de Majors heeft TUI Sports ook de Marathons van Dublin en Athene in het reisaanbod. Valencia, een populaire najaarsmarathon met veel deelnemers, is inmiddels ook beschikbaar. Sydney spreekt natuurlijk ook tot de verbeelding.

Of wat te denken van de fantastische Patagonia Marathon? Patagonia staat bekend om haar intens mooie natuur! De reis heeft een stevig prijskaartje. Je vliegt op Santiago de Chili. Let op: voor de marathon van Patagonië is een medische verklaring verplicht.

Naast de 2 Oceans Marathon in Zuid-Afrika bieden ze nu ook de Kaapstad Marathon in dat land aan. Zuid-Afrika hoopt dat de Marathon van Kaapstad zich op een gegeven moment mag aansluiten bij de Big 6 Abbott World Marathon Majors.

TUI Sports Marathon New York 728

Voor de liefhebbers van de halve marathon is er de 21.1 km van Berlijn en Valencia te boeken. Ben je New York fan maar vind je een hele marathon wat te veel van het goede? Kies dan voor 1 van de 2 beroemde halve marathons in The Big Apple: de New York City Half of de Brooklyn Half.

Naast loopreizen bieden ze ook enkele actieve wielerreizen aan. Zo kun je met via hen deelnemen aan de recreanten-versies van de Ronde van Vlaanderen en Parijs – Roubaix. Ook kun je met een reisgezelschap de Mont Ventoux op.

TUI Sports

TUI Sports verzorgt complete marathonreizen. Dat houdt in dat het gaat om reizen inclusief retourvlucht, comfortabel hotel op redelijke afstand van de start/finish en een gegarandeerd startbewijs. Zo weet je dus zeker dat alle trainingen niet worden overschaduwd door de onzekerheid over de deelname. Zowel de Marathons van New York, Londen en tegenwoordig zelfs Berlijn kennen tegenwoordig een lotingssysteem, maar daar hoef je je dus niet druk om te maken.

Verschillende marathonpakketten

Er zijn verschillende soorten pakketten beschikbaar. Het goedkoopst is het basispakket met vlucht, hotel en startbewijs. Bij de premium pakketten (bij de grote marathons) krijg je voedingsadviezen, fysio’s, foto’s, massages, routeverkenning en een briefing. Uiteraard zijn deze pakketten wat prijziger.

Het team van looptrainers, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen bestaat uit ervaren hardlopers die allen één of meerdere marathons op hun naam hebben staan. Zij weten dus precies wat je wanneer nodig hebt.

Bedrijfsinformatie

TUI Sports
Postbus 157 2280 AD Rijswijk
BTW: NL 804637295 B01
Tel: 0900-8847 (70 cpg)
www.tui.nl/hardlopen
e-mail adres:sports@tui.nl
Facebook

Marathon Reizen

 • New York (hele en halve)
 • Berlijn (hele en halve)
 • Londen
 • Tokyo
 • Chicago
 • Boston
 • Sydney & Parijs
 • Dublin & Valencia

Running Experiences

Naast bovenstaande bekende races biedt TUI Sports nog een aantal bijzondere ervaringen aan. Deze ‘Running Experiences’ bevatten in het verleden onder meer de Trail du Galibier en de Spitsbergen Marathon. Deze staan helaas niet meer op het programma.

Tegenwoordig staan wel de Patagonia Marathon en de 56 kilometer ultramarathon in Zuid-Afrika, de Two Oceans Marathon staan op het programma. Deze bijzondere running-ervaringen wisselen nogal eens per jaar. Bekijk de Running Experiences.

Wat valt er verder nog over TUI Sports te vertellen

Tot eind 2016 heette TUI Sports nog Holland Runner, en hadden zij slechts 5 hele marathons in het reisaanbod. Daar zijn nu dus halve marathons en wielren-reizen bijgekomen. Vervolgens is het reisaanbod uitgebreid met ‘bijzondere’ bestemmingen als de Two Oceans marathon, Spitsbergen en inmiddels ook een zware trail.

TUI Sports

Naast hardloopreizen heeft TUI ook enkele wielerreizen in het aanbod. Je fietst dan vanuit fietsvriendelijke accomodaties bijvoorbeeld de Mont Ventoux op, of een tour over Mallorca. Ook kun je met hen deelnemen aan grote wielerevenementen; je startbewijs is dan gegarandeerd. Lees meer over de wielren vakanties van TUI op fietsvakanties.net.

Ervaringen met TUI Sports Hardloopreizen

Ben jij mee geweest bij een van de marathonreizen van TUI Sports? We lezen je ervaringen graag terug. Mocht je in het verleden een reis met Holland Runner hebben gemaakt kun je natuurlijk ook reageren.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

1 gedachte over “TUI Sports”

 1. Afgelopen weekend met TUI sport naar de marathon van New York geweest maar niet dankzij TUI Sport. Om te beginnen met:
  – een gesponsord shirt wat je achteraf nog een rekening voor krijgt;
  – niet kunnen inchecken bij KLM voor de vlucht (groepsreis volgens KLM);
  – niet naast elkaar kunnen zitten als je als familie of vriendengroep reist;
  – geen opvang op het vliegveld;
  – geen transfer vanaf vliegveld naar hotel (moet je zelf maar regelen);
  – geen mensen van de organisatie gezien in het hotel;
  – een zaterdagmiddag bijeenkomst waar lopers/supporters belachelijk worden gemaakt als ze vragen hebben;
  – geen ontbijt/lunchpakket voor de start geregeld (gelukkig zijn er andere organisaties die dit wel kunnen);
  – geen vervoer naar de start vanaf dit hotel;
  – geen vervoer naar de ferry die vanaf dit hotel verplicht is;
  – geen organisatie bij de start gezien;
  – geen organisatie bij terugkomst in het hotel gezien om te kijken of iedereen goed binnen is gekomen;
  – geen organisatie gezien bij vertrek op de maandag;
  – wederom niet kunnen inchecken en stoelkeus bij de terugvlucht.

  Kortom, de marathon was super, maar de volgende week kies ik voor een organisatie die iets meer betrokken is bij zijn gasten. En die heb ik ook gezien in het hotel waar ik zat.

  De redactie van marathonreizen.net heeft de commenter om een nadere toelichting op bovenstaande, originele reactie gevraagd, met onderstaande als antwoord:

  Ontbijt: als je om zes uur in de morgen bij de Ferry moet zijn, zal je echt tegen half zes weg moeten. Op dat moment was in ieder geval ons hotel nog geen ontbijt voorbereid. Wat ik probeerde te zeggen is dat dit prima met het hotel te regelen was, wat die andere organisatie ook had gedaan, maar dat vanuit TUI Sports voor zover ik weet niets was gedaan. Dat vind ik gewoon jammer en had ik niet verwacht.

  Met het belachelijk maken: ook ik was, net als degene die de presentatie deed van mening dat er veel onzinnige vragen werden gesteld die je als beetje loper van wedstrijden bent, de antwoorden al lang op weet. Maar zoals ik altijd heb geleerd kunnen vragen nooit dom zijn. Ik zou jullie willen adviseren bij dergelijke vragen gewoon even te vragen aan deze personen, die altijd in de zaal zitten, om even te blijven zitten zodat je ze persoonlijk antwoord kunt geven. Ik heb er ook geen behoefte aan om twee uur in een zaal te zitten en voor de derde keer te praten over bananen.

  Tenslotte, een groot gedeelte van mijn frustratie over de organisatie komt ook door deze bijeenkomst. Ik zie daar gewoon een man of 20/30 mensen die een shirt van de organisatie aan hebben rondlopen. Ik heb in de 4/6 dagen dat ik met TUI op reis mocht niemand gezien buiten deze bijeenkomst. Niet op het vliegveld, niet in het hotel en ook niet bij de start. Ik heb mij prima met de andere lopers en supporters in het hotel gered maar betaal er wel voor.

  Dus of ze nu wel of niet door TUI zijn toegezegd vind ik eigenlijk niet zo relevant. Je had je in ieder geval even kunnen laten zien en vragen kunnen beantwoorden mochten deze er zijn, en een ontbijt voor de vroege lopers kunnen organiseren.

  Ik hoop dat TUI Sports wat aan mijn opmerkingen/tips heeft.

  Beantwoorden

Plaats een reactie