The SuperHalfs, een halve-marathon-serie door 5 Europese historische steden

Vijf van ’s werelds toonaangevende halve marathons hebben de handen ineengeslagen om de nieuwe internationale hardloopserie: SuperHalfs tot stand te brengen

SuperHalfs Halve Marathon Logo
Het logo van de SuperHalf 21k Serie

De innovatieve serie wil vijf van ’s werelds mooiste races onder dezelfde vlag brengen. Het doel: toerisme, toerisme en ecologische duurzaamheid in elk van de aangesloten steden te bevorderen. De 5 halve marathons kennen behoorlijk grote deelnemers-aantallen, en zijn niet zelden uitverkocht. Mocht je willen deelneem, schrijf je dan op tijd in.

Of kies voor een verzorgde reis. Marathon-pakketreizen naar elk van deze 5 steden zijn te boeken via Run2Forty2 Reizen, maar uiteraard kun je ook zelf je startbewijs en reis regelen.

Indien je meerdere hardloopreizen naar de SuperHalfs bij een reisorganisatie boekt krijg je nog een leuke korting ook. Maar daarover verderop meer.

SuperHalfs stelt: ‘Lopers willen toegang hebben tot een SuperRunner-ervaring, inclusief gegarandeerde registraties, speciale racenummers met voorrang ophalen, originele merchandising, virtueel SuperRunner-paspoort, een SuperMedal (na het voltooien van de serie) in de Eregalerij van SuperHalf.’

Deze SuperMedal is een vergelijkbaar idee als de medaille die je krijgt als je de Big Six Marathons voltooit.

Halve Marathons door Lissabon, Praag, Kopenhagen, Cardiff en Valencia

Lissabon, Praag, Kopenhagen, Cardiff en Valencia; vijf grote steden, vijf evenementen van wereldklasse, geselecteerd op basis van hun kwaliteit, populariteit, locatie en hun duurzaamheidsbeleid.

SuperHalfs-deelnemers willen aan topraces deelnemen in historische steden, over unieke en snelle parcoursen. Alle halve marathons hebben IAAF-labels (World Athletics) en drie steden zijn recente gastheren van de IAAF World Half Marathon Championships. Bezoek ook de website: superhalfs.com.

De hosts van SuperHalfs willen hardlopers de beste ervaring bieden en tegelijkertijd staan voor duurzaamheid. Elk evenement wil ernaar streven haar eigen koolstof-voetafdruk te verkleinen met als gemeenschappelijk doel om de meest duurzame verzameling halve marathons ter wereld te worden. Hoe dit dan precies gedaan wordt, dat wordt niet duidelijk. Naar een ander land vliegen voor een hardloopwedstrijd is an zich niet bepaald milieu-vriendelijk.

5 steden super halfs
de 5 halve marathons die onderdeel uitmaken van de SupeHalfs

De nieuwe serie biedt hardloopliefhebbers de unieke mogelijkheid om hun eigen hardloopavontuur in kaart te brengen en beloond te worden voor hun inspanningen met exclusieve voordelen. Nadat de eerste race op de SuperHalfs-kalender is volbracht ontvangen de deelnemers een SuperPassport.

Telkens als je 1 van de 5 races uitloopt verschijnt er een e-stempel op deze virtuele en gepersonaliseerd ‘document’. Je hebt als ik het goed begrijp na je eerste race 36 maanden de tijd een SuperRunner te worden. Dat wil zeggen een runner die alle 5 halve marathons tot een goed deinde heeft gebracht. Een foto van de medaille heb ik niet gezien overigens.

Onderstaande video maakt meer duidelijk over de 5 verschillende hardloop-steden die samen de SuperHalfs vormen:

De 5 Halve Marathons van de SuperHalfs

Hier volgt wat nadere info over de vijf verschillende halve marathons, en wanneer deze gelopen worden. Lissabon en Praag zijn voorjaar-halve-marathons. De overige drie vinden in de herfst plaats. Op Run2Forty2.nl vind je meer informatie.

EDP Lissabon Halve Marathon – Voorjaar (maart)

De EDP Lissabon Halve Marathon is een van de populairste races ter wereld. Het unieke parcours, beginnend bij de 25e Abril-brug, het vaak perfecte weer en het IAAF Gold Road Race-label, trekken jaarlijks duizenden buitenlandse hardlopers aan. Een van de snelste halve marathons ter wereld (het wereldrecord dat hier werd gelopen hield van 2010 tot 2018 stand) garandeert ook de aanwezigheid van topsporters die een PR of WR willen lopen..

De race is een fantastische gelegenheid om te rennen in een prachtige stad, vol geschiedenis, met lekker eten en een van de veiligste plekken in Europa. Er worden zo’n 16.500 lopers aan de start verwacht.

Bekijk pakketreis de naar de halve marathon van Lissabon (vlucht, hotel, startbewijs et cetera). De officiële website van deze race is maratonaclubedeportugal.com.

Sportisimo Praag Halve Marathon – Voorjaar (maart)

De Sportisimo Praag Halve Marathon, nu meer dan 20 jaar oud en gehost door RunCzech, had de wens om Tsjechen te inspireren om te gaan rennen. Om Tsjechië een gelukkiger, gezondere plek te maken. En om de reputatie van het land als een vitaal hardloopcentrum in het midden van Europa te versterken. Dit met de legendarische afstandsloper Emil Zatopek als leidraad.

Joyciline Jepkosgei vestigde er het Dames Wereldrecord in 2017. Praag is een prachtige mysterieuze stad, met uitzichtpunten die overal ter wereld ongeëvenaard zijn, inclusief het ontzagwekkende kasteel van Praag. Een festivalsfeer die het evenement even populair maakt bij hardlopers en toeschouwers. En aandacht voor de behoeften van hardlopers waardoor Praag de IAAF Gold-race heeft verdiend. Ruim 11.000 hardlopers zullen aan de start verschijnen.

Bekijk de pakketreis naar de halve marathon van Praag (vlucht, hotel, startbewijs et cetera). De officiële website van deze race is runczech.com.

Kopenhagen Halve Marathon – Najaar (september)

De Halve Marathon van Kopenhagen, opgericht in 2015, heeft een warme en vriendelijke sfeer, ideaal voor het lopen van snelle tijden, een koel en stedelijk Noords klimaat en een mild en gematigd warm septemberklimaat.

Kopenhagen, boordevol hoogtepunten, mooie uitzichten, entertainment en enorm gejuich van het toekijkende publiek. De hele stad zal even in de hardloop-stemming te zijn. Maar liefst 25.000 runners nemen deel aan de halve marathon in de Deense hoofdstad.

Bekijk pakketreis de naar de halve marathon van Kopenhagen (vlucht, hotel, startbewijs et cetera). De officiële website van deze race is cphhalf.dk.

logos halve marathon lissabon cardiff valencia kopenhagen praag

Cardiff University Cardiff Halve Marathon – Najaar (oktober)

De Cardiff Halve Marathon is uitgegroeid tot een van de grootste en meest opwindende wegraces in het Verenigd Koninkrijk. Het vlakke, adembenemende landschap en iconische bezienswaardigheden van de stad zijn onder andere Cardiff Castle, het Principality Stadium, het historische Civic Centre en de prachtige baai van Cardiff.

Duizenden toeschouwers zullen de lopers toejuichen in een stad die bekend staat om zijn sportieve passie. Cardiff is een levendige hoofdstad met unieke attracties, sportstadions van wereldklasse, levendig entertainment, eetgelegenheden aan het water en een schijnbaar eindeloos park.

De halve marathon is aanzienlijk gegroeid sinds de start in 2003 en trok een deelnemersveld van meer dan 27.500 geregistreerde hardlopers naast atleten van wereldklasse in een trio van heren-, dames- en rolstoel-elite-races. Huidig deelnemersaantal: ruim 27.000 en daarmee op dit moment de ‘grootste’ halve marathon van de 5 SuperHalfs.

Bekijk de pakketreis de naar de halve marathon van Cardiff (vlucht, hotel, startbewijs et cetera). De officiële website van deze hardloopwedstrijd is cardiffhalfmarathon.co.uk.

Valencia Halve Marathon Trinidad Alfonso EDP – Najaar (oktober)

De Valencia Half-Marathon Trinidad Alfonso EDP is ’s werelds snelste race geworden en zal deze herfst een belangrijke najaars-halve-marathon zijn voor zowel nationale als internationale hardlopers. De startbewijzen zijn al twee jaar op rij voor de start uitverkocht.

De cijfers voor het evenement zijn spectaculair en omvatten The Women’s World Record, gelopen door Joyciline Jepkosgei in 2017 (1u04: 51), en het Men’s World Record, ingesteld door Abraham Kiptum in 2018 (58:18). Voor het zesde jaar op rij was de race de snelste halve marathon van Spanje. De hele stad komt opdagen voor het evenement, met menigten juichende lopers bij elke stap van het parcours.

Valencia heeft niet alleen een aangenaam, mild klimaat, maar ook een vlakke baan die razendsnel is ontworpen. Aantal lopers: zo rond de 20.000.

Bekijk verzorgde pakketreis de naar de halve marathon van Valencia (vlucht, hotel, startbewijs et cetera). De officiële website van deze hardloopwedstrijd is valenciaciudaddelrunning.com.

Korting op Halve Marathonreizen

Mocht je daadwerkelijk van plan zijn deze 5 halve marathons te volbrengen, en graag geheel verzorgd op reis gaan, kun je bij de reisorganisatie korting krijgen naarmate je meerdere reizen bij hen boekt. Je korting loopt op naar  €125,- p/p als je alle 5 de SuperHalfs via deze organisatie loopt. Informeer naar de exacte kortingen en voorwaarden bij deze organisatie.

SuperHalfs Ervaringen

Heb jij al een of meerdere van deze 5 halve marathons gelopen? Dan ben ik erg benieuwd wat je er van vond! Je kunt een reactie of reisverhaaltje achterlaen hier onderaan de pagina. Meer lezen over de SuperHalfs kan op hun website. De pakketreizen naar deze 5 halve stads-marathons, waarbij alle zorg uit handen genomen wordt én je startbewijs gegarandeerd is kan bij een reisorganisatie. Meer info over deze reisorganisatie vind je op deze pagina.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

2 gedachten over “The SuperHalfs, een halve-marathon-serie door 5 Europese historische steden”

    • Dag Antoinette, kijk eens bij loopreizen .nl
      ZIjn organiseren pakketreizen naar de Superhalfs. Deze halve marathons zijn echter makkelijk tussen te komen dus je kunt ook zelf je startbewijs, vlucht en hotel regelen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie