Marathonreis naar Chicago

Hoewel de Marathon van New York bij veel lopers hoger op het verlanglijstje zal staan, spreekt ook de Marathon van Chicago velen tot de verbeelding. Net als New York is dit een ‘Big 6’ of Major Marathon, en in tegenstelling tot New York is het parcours flink snel. Dit ondanks het feit dat Chicago de ‘The Windy City’ wordt genoemd.

Tegenwoordig moet je vanwege de grote belangstelling (45.000 deelnemers) loten voor een startbewijs. Dit kun je omzeilen door met een georganiseerde marathonreis mee te gaan. Je bent dan verzekerd van een startbewijs voor de Marathon van Chicago, maar ook de vlucht en je overnachtingen zijn geregeld. Geen loting en geen geregel. Onder andere TUI organiseert tegenwoordig onder de naam TUI Sports geheel verzorgde marathonreizen naar o.a. Chicago. Bekijk het dagprogramma.

chicago skyline
De skyline van Chicago, de stad van Al Capone én een Big 6 marathon

Reisorganisaties die een Marathonreis naar Chicago aanbieden

Momenteel zijn er drie Nederlandse reisorganisaties die een pakketreis naar de Marathon van Chicago aanbieden. Dit zijn het eerder genoemde TUI Sports, MarathonWorld. Marathons International en Run2Forty2.

Andere gerenommeerde organisaties voor hardloopreizen bieden deze reis momenteel niet aan. Maar wat niet is kan nog komen en indien nodig vul ik deze pagina aan. Ik geef je nu kort wat informatie over de Chicago-reis van de organisaties die hier wél naar toe gaan.

TUI Chicago 728

TUI Sports

TUI Sports, voorheen Holland Runner, heeft enkele grote marathons in het assortiment, waaronder die van Chicago. Ook Parijs, New York, Berlijn en Tokyo kun je met TUI Sports via een pakketreis boeken.

Als je via TUI boekt heb je de volgende voordelen:

  • Zeker van je startbewijs
  • Hotel in downtown Chicago
  • Rechtstreekse vlucht
  • Begeleide trainingsloop
  • Loopshirt met voornaam
  • Alle transfers inbegrepen

Bekijk de online brochure voor het gehele overzicht van de reis. Je overnacht in een drie-sterren hotel in downtown Chicago, waar ook de TUI Sports reisbegeleiding verblijft: professionals die alles van marathons weten en het parcours door en door kennen. Lees hier meer over deze Marathonreis naar Chicago, of lees meer over het aanbod van TUI Sports.

Marathons International

Ook reisorganisatie Marathons International biedt een pakketreis inclusief startnummer naar de Chicago marathon aan. Met heb overnacht je in een goed 4-sterrenhotel met centrale ligging tussen start- en finish (slechts 15 minuten lopen), en ben je dus zeker va deelname aan de marathon. Bij deze reis is reisbegeleiding aanwezig.

Marathons International regelt onder andere de vlucht, een goed viersterrenhotel en de transfers vanaf de luchthaven naar het hotel en terug. Ook is er Marathons International reisbegeleiding aanwezig in Chicago.. Bezoek hun website om het arrangement te bekijken, of lees meer over deze reisorganisatie.

MarathonWorld

MarathonWorld biedt sinds 2018 een reis naar Chicago aan, eveneens inclusief startbewijs. Je verblijft in een prima hotel downtown, inclusief ontbijt. Via de website kan je een boeking of voorboeking doen. Het gaat hier standaard om een 7-daags arrangement, maar als je korter of langer wilt verblijven in Chicago is dit natuurlijk te regelen. Bezoek de website.

tui Sports Marathonreis naar Chicago

Verder zijn in het arrangement opgenomen een welkomstmeeting, verkenningsloop en training in Grant Park , gepersonaliseerd shirt, gezamenlijk bezoek aan de expo en begeleiding. Supporters, dus reizigers die niet gaan rennen krijgen op dit moment een korting van 425 euro. Dan weet je gelijk wat het startbewijs kost 😉

Voor wie bang is geblesseerd te raken is er een speciale blessure-verzekering. Deze is optioneel bij te boeken.

Met MarathonWorld kun je ook afreizen naar de marathons van onder andere Berlijn, New York, Moskou en Valencia. Voor meer info over deze reisorganisatie en hun arrangementen, zie marathonreizen.net/marathonworld.

Run2Forty2

Run2Forty2 is al sinds 2010 reispartner van de Bank of America Chicago Marathon. Wil je voor 1.7 miljoen toeschouwers door de straten van Chicago stuiven? Dan regelen ze dat graag voor je. Een van de begeleiders kan je alles over het parcours vertellen; hij rent namelijk ook altijd mee. Na een directe KLM-vlucht verblijf je in een viersterren-hotel, dan gunstig is gelegen ten opzichte van het startgebied. Geen moeilijk gedoe met vervoer naar de start; vanuit je hotel wandel je rustig naar je startvak. Run2Forty2 werkt samen ATPI Sports Events. Ook bij deze reisaanbieder gaat het om een 6-daagse trip.

Naast Chicago organiseert Run2Forty2 ook reizen naar de andere ‘majors’. Je kunt met hen naar New York, Londen, Berlijn, Tokyo en zelfs Boston. Deze reisorganisatie heeft namelijk enkel wild cards voor de marathon van Boston. Meer weten over Run2Forty2? Bekijk deze pagina, of bezoek www.run2forty2.nl/chicago

Lopen voor het Goede Doel

Een andere manier om aan een startnummer voor de marathon van Chicago te komen is lopen voor het goede doel. Je bent dan verzekerd van deelname, maar je dient wel een bedrag aan sponsorgeld op te halen. Het bedrag verschilt per goed doel. Voor CliniClowns Belgie moet je op dit moment 2.000 euro binnenhalen aan sponsorgeld. Je kunt ook rennen voor KiKa via Run for KiKa Marathon. Meer info vind je op loopvoorcliniclowns.nl en runforkikamarathon.nl.

Ken jij nog meer goede doelen, of andere manier om aan een startnummer in Chicago te komen? Of heb je tips hoe je (relatief) goedkoop een marathonreis naar Chicago kunt boeken? Laat een reactie achter.

TUI Chicago 728

Ook die andere Amerikaanse Major Marathon, die van New York City, kun je pakketreis boeken. Lees meer over de populaire arrangementen voor de New York Marathon in The Big Apple.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie