Marathonreis naar Boston

Een marathonreis naar Boston is voor veel serieuze hardlopers de kers op de taart van jaren intensieve training. Boston is lang niet voor iedereen weggelegd, mede omdat je hier als enige van de Big 6 Marathons een snelle kwalificatietijd moet lopen.

Voor de meeste marathoners is deze tijd een brug te ver, en zelfs als je je kwalificeert moet je maar afwachten of je een van de gelukkigen bent voor een startnummer. Er is namelijk, net als bij de andere majors, meer vraag dan aanbod met betrekking tot startbewijzen.

Manieren om mee te doen aan de Boston Marathon

  • Je hebt een marathontijd gelopen die snel genoeg is (zie verderop voor tijden) en je wordt ingeloot
  • Je hebt een marathontijd gelopen die snel genoeg is, en je boekt een marathonreis bij een reisbureau met een aantal startbewijzen voor lopers met een voldoende kwalificatietijd (Loopreizen, Run2Forty2 en TUI Sports)
  • Helaas, je hebt geen marathon gelopen die snel genoeg was om je te kwalificeren voor Boston, en je boekt een reis bij een reisorganisatie die zogenaamde ‘Wild Cards’ voor Boston heeft. Dit is in Nederland alleen Run2Forty2, zie verderop voor de voorwaarden.
  • Je loopt voor het goede doel, Run for KiKa in dit geval, maar dient wel een flink sponsorbedrag op te halen.
marathonreis naar boston skyline

Reisorganisaties die een Marathonreis naar Boston aanbieden

Op dit moment zijn er 3 reisorganisaties met wie je op enigerlei wijze naar de Marathon van Boston kun:.

Loopreizen.nl

Loopreizen heeft zoals gezegd geen startbewijzen (wildcards) beschikbaar voor de Marathon van Boston. Wel hebben ze een aantal startbewijzen voor lopers die een kwalificatietijd hebben gelopen.

loopreizen logo

Ook kunnen ze je, als je zelf ingeloot bent en dus zelf al een startnummer hebt, alle zorg rondom de marathon uit handen nemen. Denk aan vlucht, hotel en transfers. De standaardreis bevat een retourvlucht naar Boston en 4 overnachtingen in een goed hotel, maar uiteraard kun je aanvullende wensen ook kenbaar maken. Bijvoorbeeld als je langer in Boston wilt blijven.

Voor meer informatie over het hotel, dagprogramma en andere randzaken voor de loopreis naar de Boston Marathon, check loopreizen.nl/boston-marathon.

TUI Sports

Op de website van TUI Sports is op dit moment te lezen dat ‘voor 2021 de organisatie helaas géén startnummers voor runners via een Internationale Touroperator beschikbaar heeft gesteld’. In het verleden hadden zij dus wel gegarandeerde startbewijzen voor Boston, maar nu niet meer helaas. Wellicht verandert dit weer.

TUI Sports logo

De tekst is overigens wat verwarrend want er is ook te lezen: ‘ TUI Sports heeft een zeer beperkt aantal non-qualifying startnummers en we werken voor deze zeer gewilde startnummers met een wachtlijst. ‘ Wat precies de deal hier is is onduidelijk. Het beste neem je even contact op met hen als je interesse hebt. Meer over TUI Sports lees je op deze pagina.

Mocht je een hardloopreis boeken overnacht je in het Hotel Wyndham Boston Beacon Hill in het centrum van de stad. De reis bestaat verder uit een directe retourvlucht vanaf Amsterdam, 4 overnachtingen in voornoemd hotel, transfers en professionele en ervaren TUI Sports reisbegeleiding.

Voor meer info over de actuele mogelijkheden van TUI Sports met betrekking tot Boston, check tui.nl/boston-marathon

Run2Forty2 Marathonreis naar Boston

Run2Forty2 is elk jaar, en dit is zeer uitzonderlijk, in de gelegenheid een zeer beperkt aantal startnummers zonder kwalificatie te verdelen onder hun trouwe klanten. Dit zijn de zogenaamde ‘wild cards’; hiervoor hoef je dus geen snelle kwalificatietijd gelopen te hebben.

Daarnaast hebben ze een aantal startbewijzen voor lopers die wel aan de kwalificatietijd hebben voldaan.

run2forty2 logo

Het is waarschijnlijk niet nodig te vermelden dat deze startbewijzen extreem populair zijn. Mede hierom stelt Run2Forty2 deze alleen beschikbaar aan hardlopers die al meerdere marathonreizen bij hen geboekt hebben.

Runners die al meerdere reizen hebben gemaakt met Run2Forty2 krijgen de mogelijkheid om een marathonreis naar Boston te reserveren. De deelnemers die het vaakst aan een reis hebben deelgenomen (met 3 als minimum) hebben de eerste optie. Op deze manier belonen zij de lopers voor hun vertrouwen en loyaliteit.

Dus ja, via Run2Forty2 kun je naar de Boston Marathon, ook zonder snelle tijd, maar eenvoudig is het allemaal niet. Begin maar vast met het oriënteren van minder populaire marathons bij Run2Forty2 😉

Samenwerking met ATPI Sports Events

Run2Forty2, dat samenwerkt met ATPI Sports Events,  verzorgt al begeleide marathonreizen naar Boston sinds 2011. Lees op deze pagina meer over deze organisatie. Andere bestemmingen van hen zijn op moment van schrijven Stockholm, Valencia en Berlijn. Deze drie zijn relatief betaalbaar en zouden dus een mooi ‘pad van 3 marathonreizen’ richting het recht van de eerste optie op Boston kunnen vormen.

De marathonreis naar Boston van Run2Forty2 is een 6-daagse reis, met onder andere een verkenningsloop door Boston. Vlucht, transfers naar het vliegveld en hotel zijn uiteraard geregeld. Sam Blom, zelf een ervaren Boston marathonloper, vertelt ter plaatse alles over het parcours, de marathon zelf en de listigheden van deze race (denk aan Heartbreak Hill). Je overnacht in een 4-sterrenhotel vlakbij de finishlijn, zodat je na afloop indien gewenst snel weer in je hotel bent.

De Marathon van Boston lopen voor het Goede Doel

Lopen voor het goede doel is een uitstekende manier om aan een zeer gewild startbewijs te komen. Echter dien je wel een flink bedrag aan sponsorgeld binnen te harken. En wat tricky is: haal je minder op dan het contractueel vastgestelde bedrag dan moet je zelf geld bijleggen. Bezint eer gij begint.

Ben jij echter kampioen fondsenwerven en draai jij je hand niet om voor een bedrag van laten we zeggen 8.000 euro? Dan kun je je via Run For Kika aanmelden voor de Boston Marathon. Jij haalt een stevig bedrag op voor de strijd tegen kinderkanker, en jij kunt je zo gewilde marathon lopen.

Meer info over hardlopen voor het goed doel vind je in ons artikel over RunforKiKa. Of bezoek gelijk hun website runforkikamarathon.nl. Met Run for KiKa kun je ook naar de marathons van onder andere Chicago, Londen en Tokyo trouwens.

Hoe snel moet je zijn voor de Boston Marathon? De kwalificatie-tijden

Dat je een zeer goede marathonloper moet zijn om je te kwalificeren voor Boston is bekend, maar hoe snel moet je precies zijn? Dit hangt af van je geslacht en van je leeftijd. Mede door de toenemende populariteit van de Boston Marathon worden de kwalificatietijden eens in de zoveel tijd aangescherpt. Op dit moment gelden de volgende kwalificatie-tijden:

LeeftijdMannenVrouwen
18-343:003:30
35-393:053:35
40-443:103:40
45-493:203:50
50-543:253:55
55-593:354:05
60-643:504:20
65-694:054:35
70-744:204:50
75-794:355:05
80+4:505:20

Vrouwen mogen dus in elke leeftijdscategorie 30 minuten langzamer zijn dan mannen. Een typefoutje is snel gemaakt en mogelijk is deze tabel verouderd, dus check het zelf even voor de zekerheid. Aan informatie op deze website kan geen rechten worden ontleend.

Meer informatie over je benodigde marathontijd en andere zaken voor geïnteresseerd vind je op de officiële website van de Boston Marathon: baa.org


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
loopreizen logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie