Marathon Reizen

Heb je de marathon van Amsterdam of Rotterdam gedaan en wil je wel eens de 42 kilometer buiten onze landsgrenzen lopen? Er zijn tal van reisorganisaties die marathon reizen in het buitenland aanbieden. Dit zijn over het algemeen pakketreizen; dus vliegticket, overnachtingen en vaak ook het startbewijs zijn geregeld.

Run2Forty2 en TUI Sports, voorheen Holland Runner, zijn organisaties die jarenlange ervaring hebben met dit soort hardloopreizen.

Dit laatste is vooral prettig, want hiermee ontloop je bij sommige marathons de loting voor een startbewijs. Voor New York moet je loten, en tegenwoordig ben je in Berlijn ook niet meer zo maar verzekerd van een startbewijs. Een marathonreis met een reisorganisatie biedt dan uitkomst. Zij krijgen namelijk vaak een x aantal startbewijzen toegewezen. Marathon reizen zijn niet goedkoop; voor bijvoorbeeld de marathon van New York moet je al gauw denken aan een bedrag van meer dan 2.000 euro voor een volledig arrangement.

De volgende reisorganisaties bieden marathon reizen aan, inclusief startbewijs:

TUI Sports Marathon Reizen

TUI Sports verzorgt marathonreizen naar 5 van de 6 ‘Major’ marathons. Met TUI kun je naar Tokyo, Berlijn, New York, Chicago en Londen.

Ook bieden ze momenteel de Marathon van Dublin en Parijs aan, en het reisaanbod wordt ongetwijfeld nog uitgebreid.Onlangs nog met de fantastische Two Oceans Marathon en de Spitsbergen Marathon. Ook kun je met hen naar de Marathon van Valencia, en die van Athene. En wat te denken van de Halve Marathon van New York? Het aanbod verandert dus nogal eens, een overzicht van hun reizen vind je op TUI Sports Hardloopreizen.

TUI Sports organiseert ook fietsreizen voor wielerfanaten. Wielrenners kunnen o.a. naar Parijs – Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Meer info over TUI Sports vind je op deze pagina, of bekijk het actuele reisaanbod

Marathonsinternational.nl

Reisbureau met marathon arrangementen naar de Virgin Money London Marathon, Dublin Maratho , Tokyo Marathon,  TCS New York City Marathon, BMW Berlin Marathon, Marathon van Barcelona en de Halve Marathon van Lissabon. Voorheen deden ze ook de Malta Challenge Marathon en KLM Curacao Marathon. Het aanbod wisselt dus nogal eens.

Er zijn mogelijkheden om met eigen vervoer te gaan (Berlijn bijvoorbeeld) maar geheel verzorgde marathon reizen zijn ook mogelijk. Ook voor groepen vanaf 20 personen kunnen zij arrangementen op maat samenstellen. Meer informatie over Marathons International op deze pagina. Bezoek Marathonsinternational.nl

Run2Forty2 marathon reizen

Reisbureau met marathon reizen naar Berlijn, Tokyo, Boston, New York, Chicago en Londen. Alle 6 ‘Majors’ dus. Run2Forty2 is daarmee vooralsnog de enige organisatie in Nederland die alle marathons van de World Marathon Majors aanbiedt, inclusief reisbegeleding ter plaatse en een uitgebreid trainingstraject vooraf. (let op: voor Boston moet je een bepaalde kwalificatietijd lopen, afhankelijk van je leeftijd).

De groep naar New York bestaat uit ongeveer 75 atleten, met daarbij nog een aantal meereizende supporters. Meer info over Run2Forty2 vind je op deze pagina. Bezoek run2forty2.nl

MarathonWorld.nl

Marathon World (voorheen Krooder Sports & Events) is in 2017 begonnen met marathons naar New York, Barcelona en Rome.  Inmiddels is Rome afgevallen, meer kun je bij hen wel terecht voor hardloopreizen naar Moskou, Valencia, Berlijn en Chicago. En wat te denken van de bijzondere Spitsbergen Marathon. Meer info hier.

Rijmmond-Marathonreizen.nl

Deze Rotterdamse reisorganisatie verzorgt al meer dan 25 jaar volledige hardloopreizen naar de Marathon van New York. Elk jaar leggen honderden Nederlanders onder hun leiding de 42.2 kilometer in the Big Apple af. Naast de NY City Marathon organiseert deze reisorganisatie ook elk jaar een reis naar een bijzondere bestemming. In 2016 was dit de De Borneo International Marathon. Meer info over Rijnmond Marathonreizen op deze pagina. Bezoek Rijnmond-Marathonreizen.nl

Runtours.nl

Update: RunTours lijkt niet meer actief te zijn. De website is nog online maar de laatst genoemde reizen zijn uit 2020.

Reisorganisatie uit Delft die wereldwijde hardloopreizen aanbiedt. Op de site vinden we echter alleen Europese hele en halve marathons: Valencia, Rome, Barcelona, Madrid en Athene. Runtours biedt de mogelijkheid hardlopen te combineren met het bezichtigen van een bestemming in het buitenland. Er zijn pakketreizen maar ook marathonreizen op maat zijn bespreekbaar. Runtours.nl is een onderdeel van VakantieXperts van der Werf. Meer info hier.

BCD Travel

Belgische reisorganisatie die marathontrips aanbiedt naar veel Major Marathons. Chicago, New York, Berlijn, Tokyo en Londen, je kunt ze allemaal lopen met BCD. Echter, je moet wel in België woonachtig zijn om deze reizen te kunnen boeken. Dit zal met de voorwaardes warong BCD Travel de startbewijzen heeft kunnen bemachtigen te maken hebben. Als Nederlander kun je wel met hen naar de Marathon van Valencia. Meer info over BCD Travel vind je op deze pagina.

Jandoets.nl

Amerika-specialist Jan Doets heeft al meer dan 30 jaar ervaring met reizen naar de New York City Marathon. Deze marathonreis duurt doorgaans 6 dagen. De arrangementen bestaan uit vliegtickets vanaf Amsterdam Schiphol, transfers van en naar het vliegveld, transfer naar de start, hotels met toplocaties gelegen op Manhattan, een ervaren tourmanager en uiteraard een startnummer voor de New York Marathon. UPDATE: Jan Doets organiseert geen New York Marathonreis of andere hardloopreizen meer.

TUI Marathons

Marathon Loting

Reizen naar een marathon die een loting kennen of erg populair zijn, zijn vaak lang voor het startschot uitverkocht. Voor de marathon van New York kun je bij sommige reisorganisaties een vrijblijvende voorboeking doen. Dit kan zonder dat daar kosten aan verbonden zijn bij rijnmond-marathonreizen.nl en Marathons International. Jan Doets rekende 50 euro voor een vooraanmelding.

Ook bij run2forty2 kun je een voorboeking doen; hierbij doe je een aanbetaling ter grootte van de prijs van het startbewijs. In 2015 was dit ruim 450 euro. Check voor de actuele voorwaarden altijd de relevante website. Als nieuwe organisatoren van marathon reizen zich aandienen wordt deze pagina ge-update.

Een Marathon in combinatie met een Stedentrip

Als je zelf een startbewijs weet te bemachtigen is het natuurlijk een leuk idee om je reis zelf vorm te geven, en er een lange(re) stedentrip van te maken. Als je met een reisorganisatie gaat ben je vaak met 2 a 3 overnachtingen weer thuis. Als je zelf een vlucht en hotel boekt ben je flexibel.

Zelf ben ik bijvoorbeeld 5 dagen in Madrid, Vilnius en Barcelona geweest. Ik ben gek op stedentrips en heb daar ook een aparte website over: citytripje.nl. Op mijn wishlist wat betreft (halve) marathons staan nog Chicago, Talinn en Krakau. Alledrie ook prima steden voor een citytrip.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein