Marathons International

logo marathons international

Marathons International is al 40 jaar actief als organisator van hardloopreizen. Het team bestaat uit ervaren runners, die weten wat er komt kijken bij een hardloopreis. ‘You run, we care!’ is dan ook hun motto. Bezoek MarathonsInternational.nl

Marathons International: Bestemmingen

Met Marathons International kun je afreizen naar 5 van de Big Six Marathons. Marathonreizen naar zowel Berlijn, Tokyo, New York als Londen waren al te boeken bij deze reisorganisatie, en recent is daar Chicago bij gekomen.

Daarnaast kun je naar enkele minder bekende, maar zeker ook mooie marathons. Het actuele aanbod vind je op hun website.

marathons international website

Bedrijfsinformatie

Marathons International
Goudsesingel 184, 3011 KD Rotterdam
Telefoonnummer: 010-217 99 00
www.marathonsinternational.nl
info@marathonsinternational.nl
Facebook
Twitter

Marathon Reizen

 • Rome
 • Berlijn
 • Dublin
 • New York
 • Chicago
 • Londen
 • Tokyo & Frozen Lake Marathon

Onderstaande video is een after-movie van de Berlijn Marathon, waar Marathons International met een aantal lopers bij aanwezig was. De video geeft je een beeld van de sfeer en wat de reisorganisatie uit handen neemt tijdens je reis.

Fly & Run arrangementen naar New York

Voor zover ik weet zijn ze de enige die voor de zeer gewilde New York Marathon een ‘Fly&Run’ arrangement aanbieden. Je betaalt dan alleen voor een retourvlucht en een startbewijs. Een slaapplaats regel je zelf. Voordelig als je een logeeradres in New York hebt. Het aantal arrangementen is beperkt.

Zelf heb ik in 2016 van dit Fly & Run arrangement naar de New York City Marathon gebruik gemaakt. Een reisimpressie vind je onder de link. Naast het Fly & Run hebben ze ook een Fly & Sleep arrangement. Mocht je al over een startnummer beschikken kun je hen de vlucht en je hotel laten regelen. 

Bij het Fly&Run arrangement is het volgende inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht met KLM of een vlucht met overstap met British Airways.
 • Loperspakket inclusief o.a. gegarandeerd startbewijs.
 • Transfer naar de start. 
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in Hyatt Place New York City Times Square.
 • Marathons International marathonbriefing.
 • Verkenningsloop door het finishgebied in Central Park.  

‘You run, we care’ Marathons International pakketreis naar New York

Naast het Fly&Run arrangement hebben ze ook een ‘You Run, We Care’ pakket waarbij je volledig ontzorgd wordt. Voor de NY Marathon komt dit op het volgende neer:

 • Overnachtingen op basis van logies in het Park Lane Hotel New York of overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het Radisson New York Midtown-Fifth Avenue.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Marathons International reisbegeleiding bestaande uit tourleaders, trainers en fysiotherapeut.
 • Dagelijks spreekuur in het hotel. 
 • Marathons International loopshirt met je naam.
 • Marathons International supporterspakket.
 • Ophalen van het startbewijs op de expo met begeleiding van het Marathons International Team. 
 • Fun after the run borrel

Dublin completeert het zestal marathon reizen dat je bij deze organisatie kunt boeken. Voorheen kon je ook een reis naar de KLM Curacao Marathon boeken, maar deze staat niet meer op de website. Voorheen kon je ook naar de Halve marathon van Lissabon beschikbaar, maar ook die zit niet meer in het reisaanbod. Gelukkig is daar wel wat voor in de plaats gekomen: de Marathons van Dublin en Chicago

Wat valt er verder nog over marathonsinternational.nl te vertellen

Marathons International is aangesloten bij ANVR, SGR en CFR, en is lid van van T.O.U.R.S, waar ’s werelds meest vooraanstaande marathonreis-organisaties bij zijn aangesloten. Voor hun loopreizen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van betrouwbare luchtvaartmaatschappijen en hotels met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.

Ook is er een marathoncoach beschikbaar die je online vragen kunt stellen over bijvoorbeeld je trainingsschema, hardloopschoenen en – kleding en blessures. Deze coach is uiteraard gediplomeerd fysiotherapeut. Als je de marathonreis naar New York boekt is er zelfs een medisch team dat ter plaatste tot je beschikking staat.

Wil je bijvoorbeeld met je werk meedoen aan een buitenlandse marathon? Voor groepen groter dan 20 personen zijn groepsreizen op maat bespreekbaar.

Annuleringsverzekering inclusief blessuredekking

Het zal je maar gebeuren: maandenlang getraind, maar door een blessure kun je niet aan de start verschijnen. Een hoop geld betaald voor niets. Mocht je dit risico niet willen lopen kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Hier zit blessuredekking bij ingesloten. Dit kost best een paar centen aan premie, maar mocht je blessuregevoelig zijn is dit wellicht de moeite waard. Je kunt tegen een meerprijs ook kiezen voor marathondekking. Mocht een marathon niet doorgaan (denk bijvoorbeeld aan de storm Sandy bij de New York Marathon van 2012) wordt er aan je uitgekeerd.

Ervaringen met Marathons International

Ben jij mee geweest met één van de loopreizen van deze reisorganisatie? Dan zijn we erg benieuwd naar jouw ervaring. Informeer andere lezers van marathonreizen.net door een korte review over Marathons International achter te laten in de comments. Wat was er dik in orde en wat zijn eventuele verbeterpunten? Aan welke van de zes marathonreizen heb je deelgenomen?


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

1 gedachte over “Marathons International”

Plaats een reactie