Valencia

logo Valencia Marathon

De Marathon van Valencia, misschien niet eentje die hier op ieders wensenlijstje staat, maar wel op de mijne! Valencia is een erg fijne stad, met cultuur, strand en lekker eten. Niet te groot, niet te klein, relaxed en (nog) niet zo’n toeristisch gekkenhuis als Barcelona.

Het marathonparcours is snel (en in december is het niet zo heet, dus prima omstandigheden voor een PR). Tel daarbij op dat het start- en finish-gebied in de indrukwekkende Ciudad de las Artes y las Ciencias ligt, en het is niet verwonderlijk dat er zo veel Spaanse hardlopers op af komen. Bezoek de Valencia Marathon website

Volledig verzorgd hardlopen in Valencia? TUI Sports biedt pakketreizen aan naar de marathon van Valencia. Vlucht, Hotel en gegarandeerd startbewijs. Bezoek TUI Sports Marathons voor meer info. Ook Run2Forty2 biedt een dergelijke reis aan.

Valencia panorama

Wist je dat de Marathon van Valencia zo ongeveer de op 4 na grootste van Europa is, wat betreft deelnemersaantallen? Als ik het goed zeg is het ook de grootste van Spanje, met net wat meer deelnemers dan de Marathon van Barcelona. Let wel, ik baseer me ook maar wat ik op internet vind.

Deze marathon heb ik zelf dus nog niet gelopen, maar hoop dat wel in de toekomst te gaan doen. Dan volgen hier foto’s en een Race Day Report. Hier onder vast wat informatie over deze run.

Sfeerimpressie Marathon van Valencia

Stedentrip Valencia

Naast Barcelona en Madrid is Valencia een erg populaire stedentrip-bestemming geworden. Net als Barcelona ligt de stad aan zee, dus kun je een mooie culturele én strandvakantie maken van je stedentrip. Tel hierbij het lekkere eten op (Valencia stond aan de wieg van de paella) en je hebt een perfecte citytrip bestemming. In december, wanneer de marathon gehouden wordt, is de zee natuurlijk te koud.

Wil je vlucht en hotel voor Valencia in een keer boeken kan dat bijvoorbeeld via DeJongIntra.nl, Stedentrips.nl of TUI.nl.

TUI banner Valencia

Kostenplaatje Marathon van Valencia

Startbewijs: 50 tot 90 euro (registreer eerder, betaal minder)
Vliegticket Retour vanaf 90 euro ongeveer:
AirBNB per nacht: rond de 40 euro.
Eten en drinken kan vrij goedkoop in Valencia, zeker in tapas-bars.

Ervaringen en reisverslagen

Heb jij de hele of halve marathon van Valencia gelopen? Heb je aanvullingen op bovenstaande? Je kunt jouw ervaringen of reisverslag hier onder achterlaten.

Website Marathon van Valencia: valenciaciudaddelrunning.com
Vliegtickets: vliegtickets.nl | Vanaf Amsterdam kun je met KLM, Transavia en Vueling naar Valencia vliegen. Met Transavia kan dit ook vanaf Eindhoven en Rotterdam. RyanAir vliegt vanaf Düsseldorf-Weeze en Eindhoven.
Hotels Valencia: booking.com
AirBNB: airbnb.com
Vlucht + Hotel: DeJongIntra.nl, Stedentrips.nl en TUI reizen
Marathon Reizen Valencia: TUI Sports organiseert zowel een halve als hele marathonreis naar Valencia. Ook Run2Forty2 organiseert een pakketreis
Rennen voor het Goede Doel: Haal geld op voor RunforKika en loop de Valencia Marathon

De Valencia Marathon op social media:

Facebook: facebook.com/maratonvalencia
Twitter: twitter.com/maratonvalencia
Instagram: instagram/maratonvalencia

Halve Marathon van Valencia

Is 42 kilometer rennen je te gortig? Je kunt ook kiezen voor de 10 kilometer run. Eind oktober wordt er in Valencia ook nog een halve marathon gehouden. Bekijk voor de precieze data de kalender. Deze halve marathon is ook als pakketreis bij een reisorganisatie te boeken. De website voor de halve marathon vind je hier.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein