Marathonreis naar New York

Het is dé droom-marathon van menig hardloper: de New York City Marathon. Deze marathon is dermate populair dat je moet loten voor een startbewijs. Erg veel kans om gelijk te worden ingeloot maak je helaas niet. Als je verzekerd wilt zijn van een startnummer kun je een marathonreis naar New York boeken. Op deze pagina vind je een overzicht van reisorganisaties die deze reis aanbieden, waaronder TUI Sports.

Manhattan: Marathonreis naar New York
Ren jij straks door Manhattan, the Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island?

De Marathon van New York

Met ruim 50.000 inschrijvingen is de New York City Marathon de grootste marathon ter wereld. Het aantal mensen dat hem graag wíl lopen is nog veel groter, vandaar dat er een loting is. De 42 kilometer door de 5 boroughs is ongekend populair, en elk jaar doen er veel buitenlanders mee.

Onder hen ook relatief veel Nederlanders, waarvan een flink deel weer meedoet via een pakketreis van een van onderstaande reisbureaus.

Reisorganisaties die een Marathonreis naar New York aanbieden

Momenteel zijn er in elk geval 7 Nederlandse reisorganisaties die een pakketreis naar de Marathon van New York City aanbieden. Dit zijn het eerder genoemde TUI Sports, Rijnmond Marathonreizen, Marathons International, Run2Forty2 en Runn-Inn Utrecht.

Andere gerenommeerde organisaties voor hardloopreizen bieden deze reis momenteel niet aan. Maar wat niet is kan nog komen en indien nodig vul ik deze pagina aan. Ik geef je nu kort wat informatie over de New York-reis van de organisaties die hier wél naar toe gaan.

TUI New York 728

TUI Sports

Met TUI Sports kun je naar 5 van de Big 6 Marathons: Londen, Berlijn, Chicago, Tokyo en dus ook New York. Daarnaast heeft TUI nog enkele andere, minder bekende marathonbestemmingen in het reisaanbod, zoals Dublin en Parijs. De marathon van Parijs heb ik zelf ook gelopen en kan ik van harte aanbevelen.

Maar deze pagina gaat over New York, dus: TUI heeft 3 verschillende pakketen samengesteld. Elk pakket heeft haar eigen mate van comfort en bijbehorend prijskaartje. De Economy parketten zijn zeer scherp geprijsde reizen met een directe vlucht én 4 of 5 overnachtingen in hartje Manhattan. Tevens heeft TUI voor wie dat wil een speciale blessureverzekering. Lees op deze pagina meer over TUI Sports, of bezoek gelijk de website: www.tui.nl/marathon-new-york/

Marathons International

‘You Run, We Care’ is het motto van Marathons International. In hun pakketreis zijn naast vlucht, hotel en transfers ook een aantal leuke extra’s inbegrepen. Zo ontvangen de marathondeelnemers een gratis sport-windbreaker, de supporters een aanmoedigingspakket en per boeking ontvang je een jaarabonnement op het hardlooptijdschrift Runner’s World Magazine. Bezoek MarathonsInternational.nl.

tui Sports Marathonreis naar New York

Het loperspakket bestaat verder uit een gegarandeerd startbewijs voor de TCS New York City Marathon, Ticket voor Pasta Party, een goody bag, Parade of Nations, Openingsceremonie en Vuurwerkshow, officieel TCS New York City Marathon hardloopshirt en een transfer met een eigen bus van Marathons International naar de start van de marathon.

Zelf zou ik trouwens aanraden met de ferry naar Staten Island te gaan, dat is een leuke ervaring. Check even op de website of dit allemaal nog actueel is, voordat je gaat boeken.

Zelf liep ik de NY Marathon van 2016. Ik had toen een Fly & Run-arrangement via Marathons International geboekt. Alleen een vlucht (via IJsland) en een startnummer dus, zonder overnachtingen. Ze hebben ook een Fly & Sleep-arrangement zonder startnummer. Handig als je zelf al was ingeloot, al kun je je reis zelf waarschijnlijk wel goedkoper regelen. Lees op deze pagina meer over marathonsinternational.nl, of bekijk hun meest actuele NY-reis op www.marathonsinternational.nl/new-york-marathon

Rijnmond Marathonreizen

Denk je aan een marathonreis naar New York, dan denk je aan Rijnmond Marathonreizen. Al in 1989 organiseerden zij hun eerste hardloopreis naar New York. Dit doen ze nog steeds elk jaar, zij het tegenwoordig met veel meer deelnemers. Op Facebook zag ik wel eens filmpjes van hun gezamenlijke loop in Central Park voorbijkomen. Dit zag er gezellig uit, maar ook wel redelijk massaal. Daar moet je van houden denk ik. Overigens zal zo’n trainingsloop natuurlijk optioneel zijn.

Naast deze reis organiseert Rijnmond Marathonreizen jaarlijk nog 1 andere reis naar een bijzondere marathon. In het verleden zijn onder meer Honolulu (Hawaii), Kaapstad, Orlando en Vancouver de revue gepasseerd. De loopreizen worden altijd aangeboden onder de ANVR Reisvoorwaarden en vallen onder de garantie van Stichting Garantiefonds Reisgelden, én de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Meer info over Rijnmond-Marathonreizen.nl lees je op deze pagina, of bekijk hun actuele marathon-reis naar New York op de website www.rijnmond-marathonreizen.nl

Run2Forty2

Run2Forty2-eigenaar Sam Blom heeft er inmiddels 10 New York marathons opzitten. Hij weet je dan ook goed op dit parcours voor te berieden, als je bij hem een marathonreis naar New York boekt. Run2Forty2 gaat trouwens naar álle Big 6 / Major Marathons, dus ook naar Berlijn, Tokyo, Londen, Chicago en Boston.

De New York-reis is een 7-daagse vliegreis, waarbij je 5 nachten verblijft in het comfortabele viersterren Park Central hotel vlakbij Central Park en Times Square. Gevlogen wordt met KLM/Delta Airlines. Lopers betalen vanwege het startnummer zo’n 560 euro meer dan reisgenoten die als supporter mee gaan. Door de samenwerking met ATPI Sports Events, zijn de door Run2Forty2 aangeboden reizen aangesloten bij het SGR en Calamiteitenfonds. Lees op deze pagina meer over Run2Forty2.

Update: Run2Forty2 biedt New York momenteel niet langer aan. Wel de Halve Marathon van New York.

Runn-Inn Utrecht

Runn-Inn is een hardloopwinkel in de Utrechtse wijk Oog in Al. De eigenaar organiseert al jaren een marathonreis naar New York. Voorafgaand aan de marathon kun je met je reisgenoten trainen in Utrecht. Wat ik van de eigenaar begreep onderscheidt deze reis zich van veel andere doordat de marathon aan het begin van je reis zit. Je hebt dus ná de marathon vooral tijd om de stad te bekijken, in plaats van er voor.

Je verblijft niet op Manhattan, maar op 3 km afstand in Queens. In de The Paper Factory Hotel om precies te zijn. op 150 meter van het hotel is een metrostation, en daarvandaan is het slechts 3 haltes naar First Avenue op Manhattan. Runn-Inn organiseert deze loopreis in samenwerking met TUI.

New York lopen voor het Goede Doel

Een andere manier om aan een startnummer voor de marathon van New York te komen is lopen voor het goede doel. Je bent dan verzekerd van deelname, maar je dient wel een bedrag aan sponsorgeld op te halen. Hier krijg je natuurlijk wel een compleet verzorgde reis voor terug. Het bedrag verschilt per organisatie.

Ren bijvoorbeeld de marathon in New York voor kinderen met kanker. Dit kan trouwens ook in Hawaii, Melbourne, Berlijn, Chicago en enkele andere steden.

Je inzetten voor CliniClowns kan ook: check loopvoorcliniclowns.nl. Verder kun je onder het motto ‘Run for Life’ rennen voor KWF Kankerbestrijding. Op de website A New York Challenge lees je er alles over.

Bedenk wel dat je flink wat sponsorgeld dient in te zamelen! Dit is vaak een vastgesteld bedrag. Weet je dit bedrag niet onder familie/vrienden/lokale middenstand enz op te halen, dien je het verschil meestal zelf bij te leggen. Lees dus goed de voorwaarden.

Ken jij nog meer goede doelen, of andere manier om aan een startnummer voor de New York City Marathon te komen? Of heb je tips hoe je (relatief) goedkoop een marathonreis naar New York kunt boeken? Bieden sommige van bovenstaande organisaties deze bestemming niet meer aan? Zijn er juist nieuwe bij gekomen? Laat een reactie achter.

TUI New York 728


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

1 gedachte over “Marathonreis naar New York”

Plaats een reactie