Marathonreis naar Tokyo

Een totaal andere cultuur, een vrij snel parcours dwars door een wereldstad én inmiddels de Major-status: dat maakt dat de Tokyo Marathon een grote aantrekkingskracht heeft op hardlopers overal ter wereld.

Helaas moet je ook voor deze marathon loten, net als in New York, Londen en Berlijn. Er zijn slechts 35.500 startbewijzen beschikbaar en jaarlijks meer dan 300.000 inschrijvingen, dus je kans om ingeloot te worden is niet al te groot. Elders las ik zelfs dat meer dan 400.000 mensen zich proberen in te schrijven.

marathonreis naar tokyo boeken
Een nogal random plaatje van Tokyo. Als het goed is

De Tokyo Marathon

De marathon van Tokyo hoort pas sinds 2013 bij de Big Six Marathons. Voor 2013 mochten alleen New York, Berlijn, Londen, Boston en Chicago zich een Major Marathon noemen. Met de nieuwe status van deze Japanse marathon is ook de interesse om hem te lopen onder runners gestegen. Ook Nederlanders kunnen een marathonreis naar Japan boeken, al is het aanbod minder groot dan bijvoorbeeld voor Chicago of Londen. Onder andere TUI Sports biedt een geheel verzorgde loopreis naar deze bestemming aan.

Reisorganisaties die een Marathonreis naar Tokyo aanbieden

Het aanbod is zoals eerder vermeld wat minder divers. Op dit moment lijken alleen TUI, Marathons International en Run2Forty2 een marathonreis naar Tokyo in hun reisaanbod te hebben. Grote organisaties als Marathons International hebben deze trip (nog) niet op hun website staan.

TUI Sports

Reis je met TUI naar Tokyo, dan slaap je, na een rechtstreekse vlucht, in het Hotel Grand Nikko Tokyo Daiba. Handig, want dit ligt pal naast de Marathon Expo waar je onder andere je startnummer afhaalt. Met de monorail zit je in 15 minuten in hartje Tokyo. Het gaat om een 7-daagse reis, waarvan je 5 dagen echt in de Japanse hoofdstad verblijft. TUI staat voor:

 • Gegarandeerd een startnummer
 • Rechtstreekse vlucht
 • Unieke ervaring
 • Hotel bij Marathon Expo (meer info)
 • Vlak parcours door de stad
 • Alle transfers inbegrepen

Voor de Tokyo Marathon is het mogelijk vanaf medio februari van het jaar ervoor een voorboeking te doen. De reguliere verkoop van de reis naar Tokyo start in de junimaand voorafgaand aan de marathon in februari.

TUI Sports heeft onlangs een naamsverandering ondergaan. Als ‘Holland Runner’ kunnen ze bogen op jarenlange ervaring met internationale marathonreizen. Lees op deze pagina meer over het huidige TUI, of bekijk hun actuele Tokyo-aanbod op www.tui.nl/marathon-tokyo/

TUI Tokyo 728

Marathons International

Sinds 2019 biedt ook Marathons International arrangementen naar Tokyo aan. Ze hebben een beperkt aantal startbewijzen voor deze immens populaire marathon, waar elk jaar een paar honderdduizend runners voor meeloten. Deze marathonreis wordt door hen aangeboden op Fly & Sleep basis, (vlucht, hotel, transfers start /finish van de marathon en startbewijs).

De standaard reis heeft een duur van 6 dagen, maar als je meer van Japan wilt zien is dit uiteraard te verlengen. Je overnacht in het ****hotel New Otani Tokyo, in het centrum van Tokyo en vlakbij een metrohalte. Bij de Tokyo Marathon is overigens geen reisbegeleiding van Marathons International aanwezig. Bekijk het arrangement van Marathons International.

Run2Forty2

Run2Forty2 heeft inmiddels al enige ervaring met deze marathon, want dit is niet het eerste jaar dat ze gaan. Ze bieden een begeleide reis aan, wat opzicht handig is voor mensen die niet echt bekend zijn met Azië. Ze weten inmiddels goed de weg in Tokyo en kunnen je alles vertellen over het parcours en andere zaken die van belang zijn.

Bij deze reisorganisatie gaat het om een 7-daagse vliegreis met KLM, en verblijf in een 4-sterren hotel. Dit hotel ligt in het centrum van Tokyo, waardoor je weinig tijd kwijt bent als je de toeristische attracties wilt bezoeken. Transfers van het vliegveld en naar het hotel zijn uiteraard geregeld, alsmede het vervoer naar de start, en van de finish terug naar het hotel. Run2Forty2 werkt samen met ATPI Sports Events. Daardoor zijn hun marathonreizen aangesloten bij het SGR en Calamiteitenfonds.

Run2Forty2 organiseert het hele jaar door informatiebijeenkomsten op verschillende locaties in Nederland. Hier kun je ze alles vragen wat je wilt weten, dus niet alleen over de marathonreis naar Tokyo. Bekijk hun programma op de website. Meer info over de loopreizen van Run2Forty2 op deze pagina. Meer informatie over hun Tokyo-reis vind je op www.run2forty2.nl/tokyo

Sponsorloop Tokyo Marathon: Goede Doelen

Een andere manier om aan een startnummer te komen is om je in te zetten voor het goede doel. Als je de marathon van Tokyo wil lopen zou je voor KiKa kunnen lopen. Je dient dan wel een bedrag aan sponsorgelden mee te nemen. Op het moment van schrijven stelt KiKa als eis een minimaal bedrag van €7.250.  Meer info vind je op www.runforkikamarathon.nl/tokyo

Andere goede doelen die een trip naar Japan organiseren heb ik op dit moment niet kunnen vinden.

Ken jij nog meer goede doelen, of andere manier om aan een startnummer in Tokyo te komen als je bent uitgeloot? Of heb je tips hoe je (relatief) goedkoop een marathonreis naar Tokyo kunt boeken? Laat een reactie achter onderaan deze pagina.

TUI Tokyo 728


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

2 gedachten over “Marathonreis naar Tokyo”

 1. Kan ik met mijn Belgische nationaliteit inschrijven ?

  redactie: Meeloten bedoel je? Ja dat kan zeker! De kans om ingeloot te worden is wel vrij klein

  Beantwoorden

Plaats een reactie