Two Rivers, de leukste ‘Wintermarathon van Nederland’

In 2016 op ludieke wijze ontstaan als voorbereiding van een groep hardlopers op de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Inmiddels staat hij als een rots op de Nederlandse hardloopkaart. Hierdoor is de Two Rivers Marathon doorgegroeid naar een ‘officiële qualifier’ voor de Two Oceans. Ook is dit de snelst groeiende Marathon van Nederland. De website is tworiversmarathon.nl.

In hartje winter, in het hart van Nederland

De Two Rivers wordt centraal in Nederland gelopen, tussen de rivieren de Waal en de Maas. Start en finish zijn in de historische Vesting van Zaltbommel. De route gaat grotendeels over de fraaie dijken langs de rivieren. Met een knipoog geeft de organisatie een ‘slecht weer garantie’ af. De omstandigheden kunnen ‘rauw’ zijn.

Two Rivers Marathon over dijk

Beleving

De sfeer is echter altijd ‘warm’. De organisatie doet er alles aan om de beleving optimaal neer te zetten. Ondanks de 1000 deelnemers waar de organisatie in 2020 op rekent blijft het doel het kleinschalige karakter van het evenement vast te houden. 

Hierbij is de link naar Zuid-Afrika een belangrijke. Er komen diverse Afrikaanse elementen terug in deze race. Bij de start wordt het traditionele lied Shosholoza gespeeld. Dit is bij Zuid-Afrikaanse evenementen een vast gebruik. Een waar kippenvel-moment!

Maar ook in de startnummers zitten Afrikaanse elementen. En wat dacht je van de Braai (BBQ) na de finish?

Jubileumeditie in 2020

Op 9 februari 2020 wordt de vijfde editie van de Two Rivers Marathon georganiseerd met bijbehorende unieke elementen. Ondanks het feit dat de inschrijving boven verwachting verloopt zijn er nog startbewijzen beschikbaar. Wil je een bijzondere marathon lopen? Wacht niet en ga naar www.tworiversmarathon.nl/inschrijven

Hardlopers onder de Waterpoort

Internationaal deelnemersveld Two Rivers Marathon

De organisatoren van de Two Rivers Marathon organiseren jaarlijks met ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’ (lees op deze pagina meer over deze organisatie) een reis naar Two Oceans. Deze link blijkt een grote aantrekkingskracht uit te oefenen. Niet alleen Nederlandse en Belgische Two Oceans deelnemers komen graag naar Zaltbommel om Two Rivers te lopen: ook internationaal is grote belangstelling. 

Lopers komen niet alleen uit Europa maar zelfs uit de Verenigde Staten en China komen lopers over voor deze beleving. 

Dat blijkt ook uit de parcoursrecords. Het parcoursrecord bij de heren is in handen van Belg Wouter Decock, meervoudig Belgisch kampioen op de 100 kilometer. Bij de dames is dat Janicke Brathe uit Noorwegen.

De leukste Wintermarathon van Nederland

Maar ook nationaal hebben de lopers Two Rivers Marathon weten te vinden. De ontspannen sfeer in combinatie met de mooie omgeving en de prachtige vergezichten over de rivieren maken het een onvergetelijke ervaring. Ondanks de soms wat rauwere omstandigheden!

Heb jij een favoriete winter-marathon die je elke jaar loop ter voorbereiding van een voorjaarsmarathon in het buitenland?

Plaats een reactie