De 30 km bij de Groet uit Schoorl Run als duurloop voor je voorjaarsmarathon

Loop jij dit jaar een voorjaarsmarathon? Loop eens een van je lange duurlopen in een andere omgeving! Zoals bijvoorbeeld de 30 kilometer van de Groet uit Schoorl Run, die plaatsvindt op zondag 12 februari. Misschien net wat vroeg voor een lange duurloop, maar liever te veel dertigers gelopen dan te weinig, nietwaar?

De Groet uit Schoorl Run 2023 vindt plaatst op 12 februari

Naast de 30 kilometer kun je ook kiezen voor de 21.1 kilometer of de Mizuno 10 kilometer afstanden. Je kunt je inschrijven voor elk van deze afstanden via de website. Bezoek daarvoor groetuitschoorlrun.nl/inschrijven

Groet uit Schoorl Run

Als je de 30 km wil gebruiken voor een rustige duurloop, loop hem dan niet té rustig. Er geldt namelijk een limiet van 3 uur en 45 minuten. voor de halve marathon-afstand in Schoorl is de limiet vastgesteld op 3 uur.

Schoorlse Duinen

Het 30 kilometer parcours gaat door de afwisselende natuur van het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer. Highlights zijn de schilderachtige oude dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp. Hopen op zon en lekker uitwaaien aan de Noord-Hollandse kust! Naast landgenoten doen er traditioneel tal van andere nationaliteiten mee.

Parcours Groet uit Schoorl Run

route groet uit schoorl run
Het parcours van de 21.1 km en 30 km gaat door de Schoorlse Duinen. Klik om de route in het groot te zien.

De 30 kilometer start om 11:00 uur (check zelf altijd actuele starttijden). Afhankelijk van je opgegeven snelheid sta je in een van de startvakken oranje, groen, rood of blauw. Er is een mogelijkheid je kleding af te geven bij Sporthal de Blinkerd. Dit is tevens de locatie waar gefinisht wordt.

Er zijn ook lockers, maar hier moet je wel voor betalen. Uiteraard staan er langs de route tal van verzorgingsposten met water, bananen en sportdrank.

hardlopers in duingebied

Mocht je niet uit Noord-Holland komen zou je kunnen overwegen je run te combineren met een of meerdere overnachtingen in de buurt. Hotels met een gunstige ligging zijn onder andere Strandhotel Camperduin, Fletcher Hotel-Restaurant Jan van Scorel en Bungalowpark Carpe Diem. Deze en andere overnachtingsmogelijkheden bij Schoorl zijn te vinden op Booking.com.

Voor een indruk van dit evenement van Le Champion, bekijk onderstaande video:

Mocht je deelnemen aan een van de afstanden in Schoorl: veel succes! Naast de Groet uit Schoorl Run organiseert Le Champion nog tal van andere hardloopevenementen, waaronder de Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon.

Nog niet aangemeld? Inschrijven voor de 10, 21 of 30 km in Schoorl kan via groetuitschoorlrun.nl/inschrijven t/m 31 januari 2023 . Het aantal startbewijzen is beperkt; voor de 3 afstanden zijn in totaal 9.500 startnummers beschikbaar. Wacht dus niet te lang met inschrijven.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie