Vanaf nu mogelijk: een hardloopreis naar de marathon van New York boeken

Voor veel langeafstandslopers is het de grote droom: de New York City Marathon. 42 kilometer rennend door de 5 borrows, aangemoedigd door een miljoen New Yorkers.

marathon van new york boeken bij TUIHet is echter weinigen gegeven gelijk mee te doen, want de loting voor een startnummer overleven is een hele opgave. Hoewel de marathon met ruim 50.000 de grootste van de wereld is, blijft het vechten om de startbewijzen.

Gegarandeerd Startnummer

Wil je verzekerd zijn van een startnummer (en dus niet loten) kun je een hardloopreis naar de marathon van New York boeken. Je bent dan 100% zeker van een startnummer. Vanaf nu kun je deze marathonreis weer boeken bij TUI Sports.

Economy, Comfort en Premium loopreizen naar New York

Het is wat overdreven te claimen dat er een NY reis is ‘voor iedere portemonnee’, want de marathon van New York lopen is gewoon duur. Wel biedt TUI drie verschillende reistypes aan, waarbij de Economy-reis aanzienlijk goedkoper is dan de Premium-reis.

Bij de Economy versie van deze marathonreis ben je het kortst in The Big Apple: 4 of 5 overnachtingen in een hotel in hartje Manhattan. Je hebt te maken met een directe vlucht, dus geen overstap in Reykjavik. Overigens heb ik vorig jaar deze reis gemaakt mét overstap in Reykjavik en dit is prima te doen. Net als bij de andere pakketten is je startnummer inbegrepen. Meer informatie over de Economy Reis

Bij de Comfort versie heb je vier tot negen overnachtingen op Manhattan. Je hebt de keuze uit drie hotels, in verschillende prijsklassen. Je hebt hier te maken met enkele extra’s die voor sommige hardloper wat overbodig lijken, zoals transfers, begeleiding, fysiotherapeut en het TUI Sports After the Run Dinner. Dit laatste is wellicht wel gezellig. Meer informatie over de Comfort Reis

Bij de Premium marathonreis is de meest luxueuze reisoptie, en daarmee logischerwijs ook het duurst. Dit pakket omvat een prove-transfer van het vliegveld naar je hotel. Dit hotel is een van de betere van New York. Ook hier slaap je weer 4 tot 9 nachten. Deze reis bevat verder een herstelprogramma na de marathon, en je krijgt de maandageditie van de New York Times, waar alle marathonuitslagen in staan, op bed afgeleverd. Meer informatie over de Premium Reis

Op de website van TUI Sports kun je de verschillende programma’s van dag tot dag bekijken. Welke pakketreis je ook kiest; deze is gewoon online te boeken. Op de website vind je ook meer specifieke onvolmaakte over het soort hotelkamers en de vluchten naar de Verenigde Staten.

Dit is slechts het reisaanbod van TUI; meer over deze reisorganisatie (die tot voor kort nog Holland Runner heette), lees je op deze pagina.

Is TUI Sports de enige reisorganisatie die een pakketreis naar New York aanbiedt? Nee, bij lange na niet. Marathons International, Run2Forty2.nl en uiteraard Rijnmond-Marathonreizen bieden een dergelijke reis aan.

Fly&Run: De hardloopreis zonder hotelovernachtingen

In 2016 heb ik een Fly&Run pakketreis geboekt bij Marathons International. Het voordeel hiervan was, voor mij dan, dat er geen hotelovernachtingen waren inbegrepen bij de reis. Ik had namelijk een logeeradres in New York. Bij het Fly&Run arrangement betaal je alleen voor een vliegticket en het startnummer. Meer over de reis lees je op deze pagina. Als jij ook ergens kunt overnachten of een goedkoop AirBNB-adres in New York weet kun je zo op je reis besparen.

De Marathon van New York boeken

Bij de volgende reisorganisaties kun je de marathon van New York boeken:

met tui naar new york

Meer info over deze reismogelijkheden vind je op deze pagina.

Ervaringen met marathonreizen naar NY

Als jij de marathon van New York hebt gelopen via een van de genoemde reisorganisaties ben ik erg benieuwd naar je ervaringen. Deze kun je hier onder achterlaten. Voor hen die een voorboeking hadden gedaan; moest je hiervoor betalen en zo ja, hoeveel?


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

1 gedachte over “Vanaf nu mogelijk: een hardloopreis naar de marathon van New York boeken”

  1. Ontevreden over de manier van werken van TUI. Voor de marathon van New York is er een voorboeking mogelijk als je 50€ betaalt.

    Je weet dan echter nog niets over een mogelijke prijs van de prijs van de reis, en verwacht dan ook dat je de 50€ terugkrijgt van TUI als je afziet van de boeking. Doch dit is echter niet het geval. Je bent die 50€ gewoon kwijt, meer nog je moet zelfs binnen de 5 dagen beslissen. Een zeer misleidend systeem, dat m.i. maar alleen tot doel heeft hun eigen winsten te spekken. Jammer dat dit nog bestaat anno 2019.

    Er wordt bij aanvraag van de reservatie op de website zeer kort gemeld dat ze niet restitueerbaar is, maar dit wordt nadien niet meer herhaald op de factuur en bij nader aanvragen aan een medewerker van TUI, wordt er een omfloerst antwoord gegeven, waardoor je niet kan uitmaken of je die 50€ al dan niet terugkrijgt. Niet dus! Wat een kortzichtig winstbejag!

    Beantwoorden

Plaats een reactie