Uitdaging: Loop de Sierra Leone marathon voor Street Child

Heb jij zin in een uitdaging? Doe mee met de Sierra Leone Marathon van Street Child! Jaarlijks organiseert Street Child de Sierra Leone Marathon in mei, een uniek evenement waarvoor honderden hardlopers naar Sierra Leone afreizen om daar voor een goed doel te hardlopen. Alle deelnemers vertrekken naar Sierra Leone met een gezamenlijk doel, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Sierra Leone. Doe jij komend jaar mee?

sierra leone marathon logo street-childDe marathon gaat van start in Makeni, een van de grootste steden in Sierra Leone. Dit is waar Street Child in 2008 met de eerste projecten is begonnen.

Deelnemers lopen op zowel verharde als onverharde wegen door de jungle en kleine dorpjes, waar de lokale bevolking je zal aanmoedigen en de kinderen langs de kant staan om high fives uit te delen.

Dit is niet de makkelijkste marathon, en zeker niet de snelste, maar gezamenlijk hardlopen voor een goed doel is een geweldige ervaring die je niet snel zal vergeten! Bezoek street-child.nl

Projecten Street-Child

Elke deelnemer krijgt de kans om de projecten van Street Child te bezoeken en zal de kinderen ontmoeten die zullen profiteren van het opgehaalde geld. Street Child is op zoek naar avontuurlijke hardlopers die klaar zijn om deze uitdaging aan te gaan en samen te werken om straatkinderen in Sierra Leone een ​​betere toekomst te bieden!

SLM start

De keuze uit 5 km, 10 km, een halve marathon of hele marathon maakt het mogelijk voor zowel beginnende als ervaren lopers om met deze speciale mee te doen. Of je nu wil lopen, joggen of rennen, het feit dat dit met een hitte van 30 graden en 90 procent vochtigheid moet maakt dit een spannende uitdaging voor velen. Ben je geen hardloper? Dan kan je nog steeds als vrijwilliger mee! Reispakketten zijn beschikbaar vanaf €420 en zijn inclusief accommodatie, drie maaltijden per dag en vervoer.

Meer weten over wat Running Awards 2017 beschrijft als ‘s werelds spannendste en meest waardevolle marathon” in Sierra Leone? Ga naar de website voor meer informatie!

Enkele foto’s om je een indruk te geven wat je te wachten staat:

street child marathon berg

sierra leone finish

Een induk van de Sierra Leone marathon in 2016 staat op Youtube:

Heb jij deelgenomen aan de zeSierra Leone marathon? Of heb je wel eens voor een ander goed doel aan een andere (halve) marathon meegedaan? We lezen je reacties en goede-doelen-verhalen graag terug in de comments. Ook tips om geld in te zamelen voor jouw hardloop-goede-doel kun je achterlaten.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

1 gedachte over “Uitdaging: Loop de Sierra Leone marathon voor Street Child”

  1. Ik heb hieraan deelgenomen in 2013 (halve marathon) en 2015 (marathon) en het was beiden keren een onvergetelijke ervaring. Zeker na het zien van de projecten, voelde ik zulke motivatie om te blijven lopen. En echt overal kinderen die meerenden of high-fives gaven – ik kan het iedereen aanraden!

    Beantwoorden

Plaats een reactie