Hardlopen op vermogen met de footpod van Stryd

Steeds meer hardlopers ontdekken de voordelen van het lopen op vermogen. Veel lopers die trainen voor een marathon of een andere afstand lopen te hard of juist te zacht. Onder hen is de Stryd footpod een populair hulpmiddel.

Hardlopen op vermogen

Door te trainen op vermogen loop je altijd met de juiste intensiteit, ook tijdens je wedstrijd. In tegenstelling tot je hartslag reageert het vermogen waarmee je loopt vrijwel direct. Dat is ideaal voor het uitvoeren van een intervaltraining. Krijg je tijdens je wedstrijd te maken met veel wind of loop je een heuvel op? Door te letten op je vermogen weet je precies hoeveel zachter je moet lopen om niet teveel energie te verliezen. 

De innovatieve Stryd Footpod is momenteel de meest gebruiksvriendelijke en nauwkeurigste vermogensmeter die er verkrijgbaar is. Je klikt het slimme apparaatje op je schoen en deze meet:

  • je vermogen in watt
  • afstand
  • snelheid
  • pasfrequentie
  • grondcontact-tijd

Voor het berekenen van je vermogen houdt de Stryd onder meer rekening met de temperatuur, luchtvochtigheid en de wind.

Stryd Footpod

Crtitical Power

Om optimaal gebruik te maken van lopen op vermogen heb je jouw Critical Power (CP) nodig. Dit is je omslagpunt uitgedrukt in vermogen. Stryd kan dit automatisch voor je berekenen. Na een aantal trainingen met je Stryd krijg je vanzelf je CP. Je kan hiervoor ook een test doen. Loop bijvoorbeeld zo hard mogelijk een 3km en je krijgt je CP terug.

Op basis van je CP worden je vermogenszones vastgesteld, welke je kan gebruiken om je trainingen in te richten. Om je CP zo nauwkeurig mogelijk te houden is het belangrijk om regelmatig en gevarieerd te trainen. Stryd gebruikt de laatste 90 dagen om je CP vast te stellen.

Stryd app en PowerCenter

Na je hardlooprondje wordt alle data van je Footpod verstuurd naar de Stryd App. Om nog meer gedetailleerde gegevens in te zien ga je naar je PowerCenter op stryd.com. Hier krijg je onder meer informatie over de impact van je training en je herstel. Ook heeft de app een handige Race Calculator. Deze geeft aan op welk vermogen je het beste een bepaalde afstand moet lopen en voorspelt hier een finishtijd bij. Hierbij is het mogelijk om het type parcours in te vullen en aan te geven wat de temperatuur op de wedstrijddag zal zijn.

In je PowerCenter kan je ook diverse trainingsschema’s aanmaken. Hier is wel een Stryd Membership voor nodig. Bij de aanschaf van een Stryd krijg je een half jaar Membership cadeau.

De nieuwste Stryd met winddetectie is de meeste innovatieve, betrouwbare en gebruiksvriendelijke vermogensmeter op de markt – ProRun

Geen GPS: nauwkeurige afstandsmeter

Stryd komt als meest nauwkeurige uit de bus als het gaat om het meten van de gelopen afstand. Dit komt doordat er een versnellingsmeter in de footpod is ingebouwd. In tegenstelling tot GPS werkt dit altijd en overal.

Koppel de Stryd aan je horloge

De Stryd kan met Bluetooth of Ant+ aan je sporthorloge worden gekoppeld, zodat je eenvoudig het vermogen kan aflezen tijdens je training. Vrijwel alle horloges zijn geschikt om te gebruiken met Stryd. Om zeker te zijn kan je de lijst met geschikte horloges bekijken op stryd.com.

De Stryd Footpod is te koop bij ProRun.nl. Je artikel wordt binnen 1 a 2 werkdagen verzonden, en je krijgt twee jaar garantie. Deze hardloopsite schrijft samen met trainers, lopers, natuurkundigen, artsen, techneuten en liefhebbers artikelen die je helpen een betere hardloper te worden. Daarnaast hebben ze ook een eigen webshop.

Hardlopen met Power

Het boek Hardlopen met Power, door Hans van Dijk en Ron van Megen is een leuke aanvulling als je besluit deze gadget te kopen. Het boek is ook te bestellen via ProRun en Bol.com. Lees je graag over hardlopen? Ik heb ook een pagina met populaire hardloopboeken samengesteld.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie