Runtravel

UPDATE: Wij krijgen diverse negatieve reacties op deze reisaanbieder binnen, zie onderaan deze pagina. Een gewaarschuwd mens… Ook AVRO TROS Opgelicht?! heeft aandacht besteed aan de praktijken van RunTravel. Meer info over het internetreisbureau op de website van AVRO TROS Opgelicht?!

De uitzending van AVRO TROS Opgelicht?! over RunTravel vind je op opgelicht.avrotros.nl/uitzending/uitzending-gemist.

Betrouwbare alternatieven voor marathonreizen zijn TUI Marathonreizen en Marathons International

Zoals in de uitzending werd aangegeven is de website van RunTravel inmiddels uit de lucht. Onderstaande tekst is dus niet langer actueel, maar laten we, inclusief de comments, als archiefmateriaal staan.

———-

Met Runtravel.nl kun je naar enkele grote bekende hele en halve marathons in Europa. Maar waar Runtravel in uitblinkt is het aanbod van bijzondere hardloopreizen.

Want ook als je graag een marathon in de Verenigde Staten zou lopen ben je hier aan het goede adres. New York zit dan weer niet in het assortiment, mar wat te denken van de marathons van Los Angeles, Miami, Chicago, San Francisco, Seattle of Las Vegas? Daarnaast heeft deze reisorganisatie, die in meerdere landen actief is, nog een aantal bijzondere bestemmingen op het programma staan.

Runtravel.nl website

De website van RunTravel is inmiddels uit de lucht.

Bedrijfsinformatie

Runtravel.nl
Poststraat 8
6135 KR Sittard
+31 (0)6 39440628
(bellen tussen 17:00 – 18:00)
www.runtravel.nl (site is uit de lucht)
info@runtravel.nl

Marathon Reizen

 • Europa: o.a. Barcelona, Parijs, Rome, Wenen
 • USA: o.a. Las Vegas, New York, San Francisco
 • Halve Marathons: o.a. Berlijn, Londen, Rome
 • Woestijn: Sahara, Petra, Big Five Marathon
 • Speciale Marathons: Antarctica, Jungfrau, Great Wall Marathon China
 • Meer Specials: Australian Outback, Vancouver, Rio

Wat valt er verder nog over Runtravel.nl te vertellen

Deze organisatie heeft inmiddels al meer dan tien jaar ervaring met het organiseren van loopreizen. Men probeert concurrerende prijzen aan te bieden. Lopers worden (mits er voldoende deelnemers zijn) op locatie tijdens een meeting van alle benodigde informatie voorzien. Ook is er vaak een Pasta Party waar je lekker kunt stapelen. Deze party staat los van een eventuele Pasta Party die door de marathon zelf wordt georganiseerd. Verder wordt er van elke boeking 10 euro aan Stichting Kika geschonken. Voor vragen over een specifieke reis kun je het contactformulier op de site gebruiken.

Ervaringen met Runtravel

Ben jij mee geweest met één van de reizen van Runtravel? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaringen. Informeer andere lezers van marathonreizen.net door een korte review over deze reisorganisatie achter te laten in de comments. Wat was er prima in orde en wat zijn eventuele verbeterpunten? Aan welke marathonreis heb je deelgenomen?


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

29 gedachten over “Runtravel”

 1. Ik ben niet echt te spreken over mijn reis naar Berlijn in het kader van de halve marathon begin april 2016.

  Moest op allerlaatste moment mijn eigen vervoer regelen omdat busreis was geannuleerd door Eventtours op een heel laat moment, heb mijn reisgegevens niet per post ontvangen, moest later digitaal worden opgestuurd, de begeleiding daar ter plekke was totasl niets. Je werd volledig aan je lot overgelaten, alleen taxi vervoer van en naar beurslocatie waar je je startnummers moest ophalen wad geregeld, verder niets.

  Wacht ook nog steeds op teruggave van mijn busreis die ik niet genoten heb. Heb hier diverse malen over gemaild en afgelopen weken diverse malen over gebeld, maar krijg geen reactie.

  Kortom bar slecht. Dit is de eerste en laatste keer dat ik mee ben gegaan. Super slechte reclame…..

  Beantwoorden
 2. Ik reserveerde bij Eventtours/Runtravel voor de marathon van Athene 13 nov 2016.

  Er waren steeds problemen, maar tegen het vertrek werd alles (zogezegd) toch geregeld, behalve dat we zelf dienden in te staan voor de betaling van de hotelreservatie. Reden????? Blokkering van de bankkaart van “Runtravel”.

  Geen probleem ik wilde en zou die marathon lopen!!!!

  Ter plaatse stelden we vast dat er ook geen ontbijt voorzien was. Geen probleem volgens contactpersoon G…. Alles zou “gerestitueerd” worden. Zo ongeveer €800. Verschillende mails om de terugbetaling te bevestigen. Na de reis nog verschillende mails van deze meneer Gunther met diep excuses voor het late terugbetalen.

  Tot op heden nog niks?.Ook geen antwoord meer op de mailing of telefonische contacten.
  Momenteel ben ik, zelf commissaris bij de federale ‘politie in België, stappen aan het ondernemen om via een rogatoire, Runtravel en aanverwanten, op hun plichten te wijzen. Ook zal geen enkele marathonloper uit Belgie en omstreken nog met deze organisatie aan dergelijke evenementen deelnemen.

  Beantwoorden
  • Hallo Johan,

   wij zijn met drie lopers ook bij de neus genomen..we hebben ons ingeschreven voor de jungfrau marathon en hebben met zijn drietjes 780€ als aanbetaling overgemaakt aan runtravel..
   Je kunt de rest al raden zeker, geen inschrijving voor ons , niets… rechtstreeks in contact gekomen met de organisatie in zwitserland en daar wisten ze ons te zeggen dat runtravel niet meer welkom is door de vele problemen in de voorbije edities..ik heb nu reeds meerdere mails gestuurd naar runtravel maar krijg geen enkele respons meer ..
   Wat raad je ons aan aub?
   mvg,
   Filip Vermeulen
   Zonnebeke.

   Beantwoorden
 3. Eventtours/Runtravel vind ik een Niet te vertrouwen reisorganisatie.
  Veel problemen, en tot slot mochten we zelf nog instaan voor de betaling van ons hotel. Na 5 maanden nog steeds geen restitutie, dit niettegenstaande de belofte van Gunther (contactpersoon) meerdere atleten hebben hetzelfde voor

  Beantwoorden
  • Wij hebben een soortgelijke ervaring. Vorig jaar september 2017 Marathon van Berlijn geboekt via Runtravel. Twee personen hebben op tijd geannuleerd en Gunther van Runtravel heeft ons meerdere malen beloofd het reeds betaalde bedrag terug te storten.
   Helaas hebben we het geld tot op heden nog niet terug ontvangen.
   Ook krijgen we op geen enkele manier contact met hem. Hij reageert nergens op.

   Beantwoorden
 4. Zou met loopmaatje de Chicago marathon gaan lopen maar helaas voor loopmaatje de Chicago marathon moeten annuleren ivm blessure. Alle gevraagde stukken gemaild naar Gunther en later nog eens geïnformeerd mbt de afhandeling.

  Bij later contact bleek dat Gunther vergeten was alles in te sturen en zou het alsnog doen. Sinds dien niets meer gehoord. Is via telefoon (voicemail) of email (geen antwoord) niet te bereiken. Slechte zaak.

  Beantwoorden
 5. Deze reacties gaan allemaal over Runtravel, niet over Runtours. Wat ik zo kan nagaan is Runtours een ander bedrijf dan Runtravel.

  Runtravel is van Günther L, claimend gevestigd te zijn in Sittard, maar de brieven die wij naar zijn adres sturen komen terug. Wij hebben als touringcarbedrijf een busreis uitgevoerd voor Runtravel en wachten ook nog op circa 900 euro aan voorgeschoten onkosten die onbetaald zijn gebleven. Zaak ligt intussen bij de gerechtsdeurwaarder, die aangeeft dat dhr. L tegenwoordig niet meer in Nederland woont.

  Beantwoorden
 6. Een groot drama. Wij zijn met 30 personen (de marathon van Valencia) . In februari al geboekt. Alles is keurig betaald nu twee weken voor de reis worden ook wij geconfronteerd met narigheid. Hotel niet geboekt en betaald. Een deel van de groep heeft geen tickets en de startnummers zijn ook onzeker. Allemaal getraind en klaar voor de start hoe bizar is dit. G reageert niet en onvolledig. Er ontbreekt van alles en voor een aantal gaat de reis nu niet door omdat extra kosten geen optie voor het is. Hoe kunnen we deze man bewegen tot het terugvorderen van ons geld.

  Beantwoorden
 7. Zie ook bericht hierboven. Inmiddels is de marathon van Valencia achter de rug en hebben we een topweekend gehad, maar niet dankzij Runtravel. De stress van de voorafgaande 2 weken is niet te beschrijven. Uiteindelijk zijn alleen de startbewijzen en de vlucht van 16 personen betaald. De rest hebben we uiteindelijk zelf bij elkaar geschraapt en dus nogmaals moeten betalen. Een kostenpost van € 500 pp, dus even € 14.000.
  Er worden nu mails verstuurd met de belofte geld terug te betalen, maar dit lijkt mij eerder een poging om ons van gerechtelijke stappen te onthouden dan dat er daadwerkelijk ook maar 1 cent terug gaat komen.
  Wij beraden ons nu op gerechtelijke stappen en proberen zoveel mogelijk mensen te waarschuwen. Dit moet stoppen.

  Beantwoorden
 8. We hebben bijna 12.000 euro betaald voor de Valencia marathon voor 28 personen. Het enige wat wij hiervoor kregen zijn de startbewijzen voor 18 lopers en 16 vliegtickets die niet eens goed gereserveerd waren.

  Op woensdag voor de marathon hoorden wij dat hij het hotel niet had betaald. We hebben deze dus zelf gereserveerd. Totaal extra kosten voor 28 personen 14.000. Hij had wel zelfgemaakte vouches voor het hotel gestuurd. De engerd!!!

  En hij maar huilen dat hij het zo erg vindt en dat het een nare situatie voor hem is. gouden beloften doen maar niets nakomen. Alleen zelf het geld in zijn zak steken.

  Het adres op de website is niet van hem. Hij is daar maanden geleden vertrokken met een grote huurachterstand
  het ergste is dat er nog steeds reizen door hem worden aangeboden. Niet doen dus behalve als je van je geld af wilt. Maar dan zijn er betere doelen.

  Ik ben benieuwd of hij wel 10 euro per klant betaalt aan KIKA zoals op zijn website staat!

  Beantwoorden
 9. Beste hardlopers, deze organisatie moet de hardloopwereld uit. Meld jullie klachten op gedupeerdenruntravel@gmail.com
  Wij ( twee gedupeerden) hebben vanmiddag aangifte van oplichting bij de politie gedaan.

  Ook ons heeft Runtravel voor 6000 euro het schip in laten gaan door doodgewoon een marathonreis voor twee lopers naar Chicago niet te leveren en een aanbetaling voor de marathon van Tokyo niet terug te betalen. Niets! Geen startbewijs, geen hotel, alleen een zielige brief met de belofte terug te betalen. Deze brief heeft Runtravel inmiddels twee keer gestuurd. Vanaf 6 oktober 2017 hebben wij hem viermaal de kans gegeven om zijn belofte waar te maken. Het is genoeg. Ga aangifte doen bij de politie in jullie woonplaats raad ik jullie aan. Dan is hij strafrechtelijk aan te pakken.

  Beantwoorden
 10. Ook wij zijn (3) gedupeerden van Runtravel. Hoewel alles voor onze marathonreis naar Athene ruim van tevoren geregeld was, bleken we de dag voor vertrek nog steeds geen vliegtuigtickets te hebben.

  Bij navraag via contacten op de luchthaven bleken we op geen enkele listing voor een vlucht naar Athene te staan. In allerijl dan zelf nog 3 vliegtickets gekocht, uiteraard voor een stevige prijs. Geen reactie bij Runtravel. Ook het downgraden van het zogezegd overboekte hotel zou ons terugbetaald worden, evenals de dag verlies vanwege een wijziging van vlucht, maar aangezien Runtravel plots niet meer bereikbaar bleek, hebben we tot op heden nog steeds geen refund gezien en uiteraard onze kosten voor de vliegtickets evenmin.

  Prachtig weekend gehad en we zullen zeker nog marathonreizen doen, maar nooit meer met Runtravel!

  Beantwoorden
 11. Prem mail je ervaringen naar gedupeerdenruntravel@gmail.com en doe aangifte bij de politie.
  Hij gaat klaarblijkelijk nog steeds door met lucht verkopen.
  Deze man dient strafrechtelijk te worden aangepakt. Ik heb inmiddels al 5 nieuwe meldingen
  binnen via de mail. Ook vanuit Costa Rica, twee marathons. Ook een Tokyo marathon.
  Meldingen zijn heel actueel.
  Heeft iemand nog een idee, hoe we dit kunnen stoppen en hardlopen leuk kan blijven.
  Gedupeerde runtravel.

  Beantwoorden
 12. Met 3 Lokomotief-runners uit Ieper in 2018 een super uitdaging willen doen: De Jungfrau-marathon!
  Alles goed uitgerekend en geboekt bij Runtravel. Een voorschot van €280 per persoon leek niet overdreven en we keken uit naar 14 februari: De inschrijvingen gaan open. Wij keken uit naar een 1e startlijst en even informeren. Een geruststellend antwoord maar toch even verder kijken en dan komen we bij deze recencies terecht. Wat een ontnuchtering! Dan verder beginnen informeren bij de organisatie zelf en bij het “geboekte” hotel. NIETS is gereserveerd, Runtravel misbruikt de grote marathons en ze beschikken niet eens over startbewijzen, zoals beloofd in hun website. Ook het hotel wil geen zaken meer doen met Runtravel wegens nog openstaande rekeningen van vorig jaar. Wij gaan stappen ondernemen in België, weinig kans op slagen, maar we willen Runtravel de nodige publiciteit geven die ze verdienen, NEGATIEVE!

  Beantwoorden
 13. Beste Roland, geef aan dat er in Nederland ook aangiftes tegen Runtravel lopen. Ik krijg nog steeds mails binnen van gedupeerden. De site is nog steeds actief. Ook die van Runnations. (Met de goede doelen!). Alleen als de zaak groot genoeg wordt gaat het OM in Nederland over tot vervolging.
  Runtravel/Runnations heeft al op zijn minst voor 60.000 euro mensen gedupeerd. Doe aangifte en vermeld dat er aangiftes lopen! Dit moet stoppen. Gedupeerde Runtravel

  Beantwoorden
 14. Wij zouden 14 mei naar China gaan. Heb nog geen reispapieren ontvangen en vrees dus t ergste?

  Inmiddels email gestuurd naar gedeputeerden email

  Beantwoorden
 15. Hallo,
  Wij hebben een reis geboekt voor de marathon van Berlijn 2018 vanuit Frankrijk. ( 1000 euro voor 2 personen) Wij kregen voor het vertrek geen reactie meer en na lang aandringen en dreigen kregen we een mail met het aanbod om onder een andere naam te lopen. Wij hebben dit gewijgerd en sinsdien geen nieuws meer.
  Ik stuurde een mail naar gedupeerdenruntravel maar kreeg geen antwoord. Ondertussen ligt ons dossier op het internationaal consumentenbureau.
  Wat kunnen we nog meer doen om ons geld terug te krijgen?
  Help!!!
  Hilde

  Beantwoorden

Plaats een reactie