Tokyo Marathon en Great Wall Marathon afgelast vanwege Coronavirus

Zowel de Marathon van Tokyo (voor recreanten) als de Great Wall Marathon in China zijn afgelast, zo werd vandaag bekend gemaakt door de organisatoren. Vanwege de uitbraak van het Corona-virus is het risico voor de deelnemers te groot. De organisaties hebben de deelnemers inmiddels op de hoogte gesteld.

De aankondiging komt slechts 13 dagen voor de start van de Tokyo Marathon, die zondag 1 maart gehouden zou worden.

Als ik het goed begrepen heb mogen deelnemers hun startbewijs meenemen naar volgend jaar, maar dienen ze wel weer opnieuw te betalen voor deelname. Een refund van het startgeld voor dit jaar zit er ook niet in. Naast een teleurstelling ook een financiële strop, aangezien veel (Nederlandse) hardlopers hun tickets, hotels et cetera al lang geboekt zullen hebben. Ook runners die goed geld hebben betaald voor een marathon-arrangement naar Tokyo via bijvoorbeeld Run2Forty2 of TUI hebben flink pech.

Tokyo Marathon 2020

Aan de Tokyo Marathon zullen nog wel de elite-runners deelnemen, evenals enkele tientallen rolstoel-deelnemers. Voor bijna 38.000 reguliere deelnemers eindigt de Tokyo marathon 2020 in een deceptie. Erg zuur, zeker gezien het feit dat de kans om ingeloot te worden klein is. Ook de Family Run en Friendship Run zullen geen doorgang vinden.

Meer informatie over de afgelasting van de Marathon van Tokyo en de te volgen procedures en opties vind je op hun website.

Great Wall Marathon in China

Naast de Tokyo Marathon is ook de zware ‘Chinese Muur’ marathon afgelast. Deze zou in mei plaatsvinden.

Albatros Adventure Marathons, een van de organisatoren van de Great Wall Marathon, verzond de volgende mail:

The safety of our runners is our top priority. We have thus decided, in coordination with our local partners in China, that it is in everyone’s best interest to cancel The Great Wall Marathon 2020 due to the situation with COVID-19, the novel coronavirus. 

Ook op de website van de Great Wall Marathon van China wordt melding gemaakt van de afgelasting vanwege COVID-19.

De organisatie van de London marathon, die over iets meer dan 2 maanden wordt gelopen, houdt de situatie natuurlijk ook nauwlettend in de gaten. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de London Marathon, toch ook een groot internationaal evenement met hardlopers uit alle windstreken, niet doorgaat.

Eind juli starten in Tokyo de Olympische Zomerspelen. Laten we hopen dat het Corona-virus dan lang en breed onder controle is.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

Plaats een reactie