Wanneer worden de Big Six 6 Marathons gelopen?

Misschien ben je van plan één van de Big Six Marathons te gaan lopen. Maar wanneer worden de 6 Major Marathons eigenlijk gelopen? Drie vinden er plaats in het voorjaar, en drie in het najaar.

Reisorganisatie TUI Sports biedt pakketreizen (vlucht + overnachtingen+ gegarandeerd startnummer) aan naar 5 van de 6 Majors. Praktisch, want je hoeft dan niet te loten voor je startnummer; deelname is gegarandeerd.

Marathons in het voorjaar

Tokyo: eind februari | www.marathon.tokyo
Boston: medio april | www.baa.org
Londen: medio-eind april | tcslondonmarathon.com

Marathons in het najaar

Berlijn: meestal de laatste zondag van september | www.bmw-berlin-marathon.com
Chicago: tegen half oktober | www.chicagomarathon.com
New York: eerste zondag van november | www.tcsnycmarathon.org

Tegenwoordig moet je voor elk van deze marathons loten voor een startbewijs. In Nederland is er een aantal reisorganisaties dat marathonreizen inclusief gegarandeerd startbewijs aanbiedt. Je betaalt dan wel aanzienlijk meer voor je deelname dan wanneer je via loting zo zijn toegelaten.

Zo kun je met bijvoorbeeld Marathons International en Rijnmond-Marathonreizen.nl naar de New York Marathon, en bieden Run2Forty2 en MarathonWorld.nl marathonarrangementen naar Berlijn aan.

big six marathons new york
De New York City Marathon is een van de grote Big 6 Marathons

Het aantal startbewijzen dat deze reisorganisaties beschikbaar hebben, is beperkt. Dit geldt zeker voor de Big Six Marathons. Wees er dus op tijd bij als je van plan bent aan een van deze 6 wedstrijden mee te doen.

Exacte wedstrijddata van de Big Six Marathons

In onze marathon kalender vind je preciezere data voor de komende edities van Big 6 Marathons. We proberen de marathonkalender up-to-date te houden, maar check altijd de meest actuele data op de website van de marathon zelf.


Reisorganisaties voor (Halve) Marathon Reizen:

tui sports logo
run2forty2 logo
marathons international logo
marathonworld logo klein

3 gedachten over “Wanneer worden de Big Six 6 Marathons gelopen?”

    • Dat klopt. Maar ik moet zeggen dat het wel een geweldige ervaringen is. Ik ben met rijnmond marathon reizen naar New York geweest en met @run2forty2 naar Berlijn. Maar de sfeer eromheen, de voorpret, alles wat voor je geregeld is. Dat is zo enorm relaxt en fijn. Zeker bij New York is dat zeker een aanrader.

      Beantwoorden

Plaats een reactie